FotbollMalmö FFNyheter

Konstgräsbyte på Stadion redan i sommar

Plan 9 på Stadionområdet kommer att få nytt konstgräs. Jobbet inleds redan den 30 juni.

Malmö FF U och alla andra föreningar som nyttjar de två konstgräsplanerna på andra sidan Stadiongatan (9 och 10) har länge haft stora problem med att planerna är så slitna. Både spel och träning har blivit lidande.

Nu är det klart att plan 9 kommer att ersättas av en helt ny.

– Upphandlingen är klar, leverantören utsedd och den 30 juni inleds arbetet, berättar Håkan Zetterstrand, fritidsförvaltningens enhetschef på Stadionkontoret.

Sedan går det snabbt.

– 7 augusti klockan 09.30 ska den nya planen vara redo att tas i bruk. Jobbet tar 3-4 veckor.

– Efter det återstår några veckors arbete med att av miljöskäl göra en barriär runt planen för att se till att inte granulaten kommer på avvägar. Men då är alltså redan själva planen klar att användas.

MFF.s ungdomsbas Mats Engqvist jublar över beskedet.

– Jag tror inte att många fullt ut förstår hur viktigt det här är. Frånsett U19 tränar hela vår u-verksamhet på de här planerna och att nu en av dem byts ut och får ett vettigt underlag är nästan en överlevnadsfråga. Därför är jag oerhört glad, konstaterar han.

För ungdomsavdelningen är den nya plan 9 mycket viktigare än den nya hybridgräsytan som just nu läggs på plan 5 och 6.

– U19 kommer att träna på hybridytan. För alla de övriga ungdomslagen är det nya plan 9 som ger det stora lyftet.

A-laget berörs också. Under försäsongen har MFF tränat på Malmö IP och i år på Lindeborgs IP eftersom konstgräset och förutsättningarna var bättre där. Försäsongen 2018 behöver man bara gå de 200 meterna till plan 9.

Tidsschemat som säger att allt ska vara klart den 7 augusti får för övrigt inte spricka. Samma dag samlas flera 100 spelare födda -05 för MFF:s traditionella Sommarakademi. Då ska planen användas.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close