Nyheter

Drama när Hörby FF stal poäng av Kulladal

Kulldal såg länge ut att få med sig samtliga tre poäng borta mot Hörby.
Men en läcker vänster från Fitim Zeneli och en straff på stopptid från Fisnik Alaj innebar oavgjort i mittenmötet i den södra trean.

Kulladal ser inte ut att bli det topplag en del trodde och Hörby FF ser inte ut att bli det bottenlag som de flesta förutsåg. Istället gör både lagen upp i mitten av tabellen, där Hörby FF fortfarande har nästippen först av de båda lagen.

Malmölaget kopplade ordentligt grepp och gick fram till 0-2.
– Då såg det jobbigt ut. Kulladal var bättre än oss långa stunder, säger Hörbys innermittfältare Fitim Zeneli.
Som själv var den som satte igång jakten i slutminuterna.
– Efter en frispark snappade jag upp bollen, skickade iväg två man upp på läktaren och drog till den med vänstern otagbart för målvakten. Ett klassmål.

Därefter hade Kulladal gott om chanser att avgöra matchen.
– Men vår målvakt (Niclas Andersson) svarade för ett par idioträddningar. Han höll oss verkligen kvar i matchen.
1-2 såg ut att stå sig, men i den 95:e matchminuten pekade domaren på elvameterspunkten i Kulladals straffområde?
Fergietime och en feldömd straff?
– Haha, nej, det var nog en korrekt straff. Fisnik satte den hur säkert som helst, säger Fitim (till vänster på bilden intill Fisnik).
Slutresultatet skrevs till 2-2 och nykomlingen Hörby fortsätter att knipa värdefulla poäng.
– Vi kan bättre än så här, men gav aldrig upp och idag lönade det sig.
Vilka vinner serien?
– IFK Trelleborg kanske har det bästa gänget på papperet, men Olympic är tveklöst det bästa laget, avslutar Fitim Zeneli.

Tränare Kim Johansson menar samtidigt att Hörby FF idag var långt ifrån max.
– Idag gör vi en riktigt dålig insats matchen igenom. Personligen är jag riktigt dålig och vi är många som ej kommer upp i nivå vilket gör att Kulladal ser väldigt bra ut. Idag var vi mycket sämre än dem. Vi jobbar tyvärr inte som ett lag och det är upp till oss tränare att försöka hitta en lösning på detta samt hur vi skall spela för att få ut mest av oss alla. Det positiva är dock att efter 85 usla minuter så gör vi en kämpainsats sista 10 min och lyckas göra två mål i matchens slutskede.
– Dagens byten ger en bra effekt och vi får bra utdelning i slutet. Kortfattat är det en vunnen poäng mer än två förlorade eftersom Kulladal kunde avgjort matchen tidigare med alla de lägena de hade. Poäng mot dessa lag under oss i tabellen är otroligt viktigt, och med hur matchen såg ut idag får vi verkligen vara nöjda med att ha fått en poäng. Nu gäller det för oss att hitta en bra nivå och lösningar på lite olika saker om vi ska ha en chans mot Nosaby i nästa omgång.

Christoffer Ekmark

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close