FotbollLB07Nyheter

Finska inhopp fixade LB07-segern

Kvarten efter paus bytte LB07 in Eveline Parikka och i den 74:e minuten kom Iina Salmi in. Då stod det fortfarande 0-0 hemma mot KIF Örebro, men bara minuten efter Salmis inhopp hade de två finska spelarna fixat målet som fick allt att lossna.

Vid 1-0 i den 75:e minuten utmanade Iina Salmi (bilden, Foto: Bildbyrån) flera spelare i Örebroförsvaret och sköt ett skott som Parikka kunde slå in returen på.

– 1-0 blev förlösande! Första 20 minuterna av den andra halvleken var faktiskt Örebro bättre än oss. De skapade inte så mycket, men hade spelet. Efter 1-0 spelade vi jättestabilt och efter 2-0 gick luften ur dem. Så det var bra byten! påpekade LB07-tränaren Sven Sjunnesson.

2-0 kom bara två minuter efter 1-0 och där var det Michaela Johnsson som stod för grannlåten. Hon satte fart mot flera motståndarspelare, tog sig förbi och spelade snett inåt bakåt till målskytten Mia Persson.

– Michaela är bra på sätta in det där drivet när hon ska utmana. Idag gjorde hon nog sin bästa insats hittills under säsongen, berömde Sven Sjunnesson.

Segern kom efter ett lite mer än två veckor långt uppehåll som LB07 gick in i med en rejäl plattmatch borta mot Kvarnsvedens IK, där det blev 0-5 i baken.

_ Vi var verkligen nere i skorna mot Kvarnsveden. Spelare, ledare, alla underpresterade och därför var det viktigt att visa att det var en engångsgrej. En bra start efter ett uppehåll är heller inte fel, även om det var kort.

Tack vare segern är den pigga nykomlingen LB07 nu uppe på en fjärdeplats i den haltande tabellen.

– Fast det är inte så många poäng ner.

– Tabellmässigt är det i alla fall strålande och vi har tagit 13 poäng och vunnit rätt typ av matcher. Om vi inte kan slå lag som FC Rosengård gör det inte så mycket efter segrar som den här. Vi kan gå in helt avslappnat mot topplagen och se hur långt vårt eget spel räcker mot de bästa.

Förra året klarade man sig kvar i Damallsvenskan på 13 poäng. Det kommer inget lag att göra i år eftersom serien blivit jämnare. Men med 13 poäng på nio omgångar har LB07 i alla fall bäddat bra.

– Jag ska kanske inte säga det här eftersom det kan bli fel. Men jag ska göra det ändå. Jag tror att det räcker med tre segrar till för att vi ska säkra nytt kontrakt, konstaterade Sven Sjunnesson.

LB07 har 13 omgångar på sig att ta dem. Närmast väntar derbyt borta mot FC Rosengård.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close