Nyheter

Nedslag: Skabersjös kiosk påskyndar diabetes

Skabersjö IF hade lockat in oss till ett nedslag i flera månader.
Nu var det dags.
I den södra division fem-serien tog Kanariefåglarna emot Torna Hällestad. En match som Skabersjö, numera Svedalas fotbollsstolthet, bara skulle vinna – och vann.
4-1 skrevs segersiffrorna till och om matchen kan man säga både det ena och andra. Men inte mer. Herregud vilken såsig fight, inte ens en näve stilnoct och en flaska ljummen whiskey hade fått en mer segare i knoppen.

Torna Hällestad, jumbo i serien, bjöd upp till bra strid i första halvlek där bolltempot var marginellt snabbare än inlandsisen i dess glansdagar. Pontus Wiktorsson bröt in från kanten och prickade in 1-0. Tror jag. Vi i publiken gäspade ikapp och pekade näsan mot solen som höll en i handen som en gammal kär vän.

I andra halvlek hände det lite mer.
Med två raska strutar dödade Skabersjö spänningen rätt omgående. Stefan Nordborg tofflade friställd in 2-0 via målvakten och kort senare kunde en lika fri Simon Ingheden göra 3-0.
Torna Hällstad försökte åtminstone spela fotboll, men blev straffade när de gång på gång tappade boll innan mittlinjen.

skabersjo

4-0 knorrade en fri Markus Anderlund in med vänstern. Men det var målgesten som imponerade mest. En vinkelvolt med efterföljande kullerbytta belönades 9,2 i snitt av domarkåren – imponerande och hade Cirkus Brazil Jack haft någon agent på plats hade han nog kunnat fått ett nytt sommarjobb där.
I slutminuterna kunde Ossian Loive prickskjuta in reduceringen, 4-1, direkt på frispark. En läckerbit.

I tabelltoppen gör Genarps IF, Janstorps AIF, Skabersjö IF och Klagstorps IF upp om en direktplats till fyran och två kvalplatser. Av den här föreställningen går det omöjligen att dra några sportsliga slutsatser, men värdet för en hundring (entré och en rejäl runda vid fikabordet) gjorde det ändå värt det.

Värt att notera i spelarväg:
Skabersjös mittback Viktor Kullberg vet hur en glidtackling ska sättas in och hur onödiga gula kort i 85:e ska tas.
Skabersjös tränare Martin Prahl lyckades inte bli målskytt, trots att han listigt bytte in sig själv sista fem i första halvlek när motståndarna var trötta och mitt i andra halvlek när matchen var avgjord och ytorna i TH-försvaret var som störst. Rutin som borde ha fått bättre utdelning.
Torna Hällestads mittback Erik Svensson gled omkring i klassiska Copa Mundial! Inget rosa plastskit som måste tejpas ihop efter en simpel tåfis.
Torna Hällestads släpande forward Anders Bang Olsson, bollskicklig men löprädd, skrek “djävla tur” efter förlorade närkamper och hade avslut som landade på 108:an mot Trelleborg. Bättre kan du Anders. Inga närkamper vinns på tur.
Torna Hällestads Närhi försökte sig på en form av skorpinion – som mer påminde om en kackerlacka, efter ett inlägg. Hade kunnat bli årtusendets mål. Men blev föga förvånande bara inspark…

Betygen:

Betygsskalan:
6: Bosse Larsson-klass.
5: Världsklass.
4: Mycket bra.
3: Vi är nöjda.
2: Njaaa…
1: Ålahueklass.
0: 031-klass.

Underhållningen: 0
Bara GAIS-ÖIS på en grusplan i minusgrader, hagel och kuling hade varit värre.

Dräkterna: 4
Norwichinspitrerade Skabersjö för tankarna till rapsblommande fält på och gröna åkrar. Klassiskt och jordnära. Torna Hällestad är ett av relativt få lag som har helrött ställ. Snyggt.

Underlaget: 4
Lagom skumpig gräsmatta som gärna hade fått vara mer färskklippt för att få den optimala aromen.

Domarna: 4
Huvuddomaren Enes Kahrimanovic är en ung herre med som tar arbetet på största allvar och som inte är sen att ta diskussionerna. “Här har du” morrade han till Torna Hällestads Jonathan Hedlund i slutminuterna sedan den senare pipit lite väl mycket. Missade å andra sidan frustrationsvrål från båda lagen som fick damerna i kiosken att rodna. Först Pontus Wiktorssons skarpa “Kuuuk” och sedan gästernas Daiman Szubert “Kurva”, som för oss som är någorlunda insatta i östeuropeiska fula ord vet beskriver en prostituerads titel.

Korven: 5
Kolgrillad chorizo, stor som en underarm, i surdegsbröd. För tjugo ruttna spänn. Litet minus för att vi verkligen fick klämma ordentligt för att få ut det sista av Johnnys sötstarka senap. Och surdegsbröd som standard? Vad är vi? Från Vasastan?

img_2816

Fikat: 5
Hembakat! Sockerkakor, brownies, hallonkakor och fan och hans moster. En till Skabersjömatch och jag behöver direkttaxi till diabeteskliniken.

Dasset: 0
En pissoar från 70-talet där stanken påminde om ett ölkonvent för synskadade på Ålandsfärjan på stormigt hav. Skarpare ingrodd urindoft går inte att uppleva och en tunn gul hinna som låg över golvet fick mig att vända om vid dörren.

Urk.
Urk.

Parkeringen: 4
Grusparkeringen alldeles intill. Gratis och toppsmidigt.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close