skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Pangpang-fotboll på Klostergården – dubbelt Lund i topp

Lunds BK vann hemma mott Räppe med 4-3 och Torns IF bortabesegrade Vimmerby med 1-3.
Därmed är det dubbelt 046 i topp i den södra tvåan.
– Vi har inte fått ut max av vår kapacitet och har mycket mer att ge, säger LBK:s tränare Stefan Jansson efter vilda västern-matchen på Klostergården.

Lundalagen går som tåget i division två södra.
Eller nej, förresten. Den liknelsen är ju något negativt numera.
Lundalagen levererar som ett brev på posten.
Eller, nej, glöm det. De där referenserna är helt körda 2017…

Lunalagen toppar division två södra efter att ha vunnit sina respektive matcher underlördagen.
Torns IF slår vakt om sin serieledning efter stabila 1-3 borta mot Vimmerby. Oscar Ahlgren slog till två gånger inom de första elva minuterna och André Johansson dödade matchen med sitt 1-3 ml med timmen spelad. Efter det kontrollerade Torn matchen mot nästjumbon.

Större besvär hade Lunds BK hemma mot Räppe. Trots spelmässig dominans hamnade laget i underläge två gånger (1-2 och 2-3), men lyckades till slut lägga beslag på samtliga tre poäng.
– Det var en märklig match där vi bjöd på tre mål på grund av individuella misstag, suckade LBK:s tränare Stefan Jansson.
– Samtidigt gör vi vad som krävs framåt för att få ordning på resultatet. Igen… Fyra mål var väl okej? Det borde vara roliga matcher att se på. Fyra mål idag och bud på många fler. Samtidigt är man som tränare både i himlen och helvetet under de 90 minuterna.

Lunds BK inledde fint, gjorde 1-0 genom Gustav Gillstedt efter en knapp halvtimme och dominerade på plan.
Då fick man lite snopet 1-1 i baken efter en indirekt frispark och i 44:e gjorde gästerna 1-2 av bara farten.
– Som tur är kunde Fredrik Karlsson kvittera precis innan paus. Annars hade det kännts tungt.
Men nya käftsmällar skulle komma.
Efter nytt LBK-slarv kunde Räppe ta ledningen med 2-3 efter tio minuter i andra halvlek.
Kvitteringen kom, återigen, minuten efter, genom Jesper Möller.
Sista halvtimmen hade Lunds BK sju-åtta topplägen att göra mål, men det var bara Kristian Mjörnman som lyckades sätta bollen i näta. Brända frilägen, ribbskott, offsidemål…
Det tog emot, men tre poäng blev det.

– Nu hakar vi på i toppen och det var det viktigaste, säger Jansson.
Är du njd med vad du fått ut av truppen så här långt?
– Nja, inte riktigt. Vi har spelat tolv matcher med tolv olika uppställningar. Hela våren har skadr och sjukdomar ställt till det och även idag fick vi två sena återbud på grund av sjukdomar.
– När vi får mer kontinuitet i truppen tror jag att det kommer att bli bättre. Vi har inte fått ut max av vår kapacitet och har mycket mer att ge.

Torns IF toppar tabellen tre poäng före Lunds BK, men under söndagen kan Prespa Birlik ta sig förbi LBK om de vinner borta mot Nybro.
I nsta omgång har LBK svårspelade Asarum borta – de senare vann på Malmö Stadion mot IFK Malmö under lördagen. Torn å sin sida har Nybro hemma.
Och i ommgången efter det kommer sexpoängsderbyt mellan Torns IF och Lunds BK. Ett ”förderby” spelades i DM i veckan, då vann Torn.

Vad tror du om fortsättningen?
– Det ser ut att vara fem lag som gör upp i toppen. Vi, Torns IF naturligtvis, Prespa Birlik och… så tror jag att Hässleholms IF kan blanda sig i striden, säger Stefan Jansson.
Och det har han en poöng i. HIF vände 1-0-underläge i paus till 1-3-seger borta mot Lindsdal och hakar på i toppen där det numera finns både en direktplats och en kvalplats att slåss om.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close