FotbollMalmö FFNyheter

Plattmatch av MFF:s U19

Det mesta gick fel för MFF:s U19 när laget förlorade med 1-2 mot Halmstads BK hemma på Kroksbäcks IP.

Framåt brände Malmö FF alldeles för mycket och hade ingen skärpa varken i avsluten eller den sista passningen. Bakåt släppte man fram HBK till alldeles för enkla lägen. Spelet ville heller aldrig riktigt stämma. Det blev för mycket Hawaii med anfall fram och tillbaka istället för ett kontrollerat bollinnehav.

Och det gick snett redan från start. Efter bara ett par minuters spel bjöd MFF-målvakten Mathias Nilsson HBK på ett öppet läge till 0-1 efter ett grovt misstag i spelet med fötterna. Han höll sedan på att göra samma sak en gång till senare i matchen.

Kvitteringen kom snabbt på ett bra skott från Felix Konstandeliasz (bilden, foto: Bildbyrån). Men i den andra halvleken var det bara Halmstads BK som gjorde mål och då hjälpte det inte mycket att MFF bland annat prickade ribban två gånger.

– Vi skapade ju mycket mer än de gjorde, men avsluten var för svaga. Och sedan bjöd vi på åtminstone ett av deras mål, sa MFF-tränaren Roland Larsson, som hade satt upp Anton Kralj som yttermittfältare.

Där gjorde vänsterbacken – och lagkaptenen – en mycket sämre insats än han brukar göra på sin normala position.

När Laorent Shabani byttes in istället för Anton Kralj mot slutet i MFF:s jakt på kvittering blev det ett klart lyft. Shabani öppnade försvaret på ett helt annat sätt och kunde antingen assisterat till ett kvitteringsmål eller gjort det själv.

– Det var Anton Kraljs första match som yttermittfältare och han måste få tid. Vi tycker att det är intressant att se honom där också och det är mycket möjligt att han kommer att få mer speltid där, betonade Roland Larsson.

Men det var mycket annat som gick snett. Martin Jönsson, som bara spelat ett par matcher efter att ha kommit tillbaka från en långtidsskada, såg till exempel rejält rostig ut i mittförsvaret. Plus att anfallarna Max Olsson, Trajce Lamnjov och inbytte Emin Karaman inte alls fick till det.

Bäst i MFF var innermittfältarna Victor Kristiansson och Felix Konstandeliasz. Plus mittbacken Hugo Andersson.

Domaren Grzegorz Iwaszczynski från Eslöv var en av de absolut bästa på planen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close