Nyheter

BoIS mot Superettan – och derbyn mot HIF

Landskrona BoIS och Helsingborgs IF har inte spelat i samma serie (Allsvenskan) sedan 2005.
Det ser ut att bli roliga derbyn i Superettan 2018…
BoIS tog nämligen chansen att rycka i dibision ett södra genom att besegra Skövde på hemmaplan med 2-0.

När Landsrona BoIS spelar fotboll i division ett södra handlar första halvlek mest om NÄR de ska ta ledningen.
Möjligtvis om vem som ska göra det.
Så var det även denna gång.

Första halvleks näst största jubel kom efter 37 minuter. Då hade BoIS till slut fått sin första frispark efter en dryg halvtimmes motgångar hos rättskiparen. Jublet överträffade knappt speakerns besked om att Helsingborgs IF låg under med 4-0 borta mot Dalkurd. “Ohhh, derby – tänker redan de randiga själarna inför 2018”.
De först 45 såg, osannolikt nog, ut att sluta målläsa.
Då fick Thierry Zahui vollleyläge i straffområdets högrakant. Och han fick en sådan där träff ni vet… Att man vänder sig om för att fira direkt när bollen lämnat vristen. Vackert som ett smörrebröd med hemgjord räksallad.

Skövde var inte alls ofarliga och var tvungna att flytta upp positionerna en gnutta nu när de behövde prestera. Ett ribbskott i 54:e minuten satte hjärtat i halsgropen
1764 bet på naglarna en stund. Sedan fick Rasmus Alm bollen.
Ingen att passa? Då drog han till själv, strax utanför straffområdet, och 2-0 var ett faktum. För en gångs skull dödade BoIS matchen i god tid och den resterande halvtimmen kunde publiken mest sitta och njuta. ända in i slutminuterna hade Landskrona lekstuga med vstgötarna som trots allt är ett mittenlag.

Noterbart:
* Ivo Vazgec passningsspel i trängda situationer är bättre många många mittbackars i motståndarlaget. Eller mittfältares.
* Igor Arsenijevic var tillbaka. inte helt hundra i positionsspelet – men en urkraft som inte förlorat en närkamp sedan pojklagen.
* Utsikten föll borta mot Husqvarna. BoIS har drömläge att sopa hem den här serien som man nu leder med tre poäng.
* Klacken är fortfarande är väldigt sömnig. Vaugna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close