Nyheter

Freiman klar för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad har gjort klart med Helge Freiman som kommer att representera IFK Kristianstad under de två kommande säsongerna. Mittnian har värvats från Bundesligaklubben GWD Minden.

Säsongen är färdigspelad och IFK Kristianstad lyckades trots stor spelaromsättning vinna sitt tredje raka SM-guld. Nu är siktet inställt på kommande säsong och dess utmaningar. IFK Kristianstad är ett av lagen som väntas kämpa om en topplacering och siktet är inställt på att försvara guldet. Helge kommer att ansluta till truppen när försäsongen börjar den 17/7.

Efter en säsong i Bundesliga återvänder Helge Freiman till Sverige och för första gången i hans karriär blir det spel i Champions League för den Stockholmsbördige 25-åringen. När Freiman representerade Guif 2014 fick han utmärkelsen som årets komet och blev även uttagen i All Star Team. För sin starka säsong belönades han med en landslagsplats.

Helge inledde sin karriär i Lidingö SK och har 12 A-landskamper (18 mål) på sitt CV. Kontaktraket med IFK Kristianstad sträcker sig över 2 säsonger. Helge är en spelare som funnits på vår karta ett bra tag. När det visade sig att han inte skulle vara kvar i Minden och Bundesliga hittade vi snabbt en lösning.
Helge är användningsbar både på mittnio och vänsternio, plus att han är en väldigt stabil försvarsspelare
– Vi får hit en riktigt bra tvåvägs spelare med bra driv och härlig blick. Med tanke på att han känner till oss och vi honom, hoppas vi att startsträckan blir kort. Det ska bli riktigt kul att se honom hos oss kommande säsonger, avslutar Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad.

Fakta
Född: 26 februari 1992 (ålder 25), Lidingö
Längd: 1,88 m
Vikt: 96 kg
Position: V9/M9
Högerhänt
Klubbar:
Lidingö SK (–2008)
IFK Tumba (2008–2011)
Eskilstuna Guif (2011–2016)
GWD Minden (2016-2017)
IFK Kristianstad

Relaterade artiklar

Back to top button
Close