HandbollNyheter

Efterlyses: Spelare till Stavstens Vänner

Segerpremier, gratis barnpassning och fri tillgång till träningskläder.
Stavstens Vänner har mer än bara ett gott kompisgäng att locka med. Siktet är inställt på att vinna division tre – men det behövs fler spelare.

I Trelleborg finns två handbollslag med väldigt olika inriktning.
Trelleborg HBK Elit med en satsning på just eliten. Och Stavstens Vänner – ett kompisgäng som har tankarna på helt andra saker än elit.
Förra säsongen spelade båda lagen i division två. 17/18 tvingas Elitgänget harva vidare i tvåan efter ett misslyckat kval, medan Vännerna degraderades till division tre.

Stavstens Vänner HK bildades 2011 av ”fallfrukten” från den sammanslagning av handbollsklubbar som gjorde i Trelleborg mellan den gamla elitklubben Stavstens IF och IFK Trelleborg. Resultatet av sammanslagningen blev Trelleborg HBK, men alla spelare från de två lagen var inte beredda att elitsatsa som den nya klubben HBK krävde.

Christian Lienau Svensson är nytillträdd ordförande i Stavstens Vänner och har haft sina fingrar i Stavstensburken i omgångar.
-1994 kom jag som målvakt från GUIF och Stavstens IF hade ett rätt bra lag då. Men så blev jag fotskadad, tappade intresset och var borta från sporten i åtta år.
Men vi vet hur det är med handboll. Klistret släpper aldrig riktigt.
– Efter att ha gått och gift mig så fick jag töser som spelade handboll i HBK och då var man fast igen…
Till och med spelarkarriären tog fart, för en lite stund.
– Förra säsonen fram till jul hoppade jag in i mål i vårat division fyra-lag. Vi har ju två lag i seriespel och hoppas kunna ha det även i fortsättningen. Tidigare var jag kassör i föreningen och jag tackade gladeligen ja när jag fick frågan om att bli ordförande. Hur svårt kan det vara med blott ett lag?

img_4170

Christian är konkret när han tar kontakt med Skånesport.
– Vi behöver fler spelare. Hjälp!
Är det så illa?
– Njae, vi har ju som ambition att spela i högre divisioner än trean och vill ta raka vägen tillbaka. Sedan får vi se hur det blir i framtiden – det finns planer…

Tränarbiten är redan löst. Johan Börjesson, en gammal Stavstensräv som närmast kommer från HK Malmö-leden, tar över efter ”Fisken” Andersson. Assisterande tränare är dansken Kenni Nörskov som också spelade i Stavsten under ett flertal år.
– Stommen i laget är kvar, men vi behöver fylla på.
Med någonting speciellt?
– Ja, ett mittnia/spelmotor och en vänsterhänt spelare på kanten – och framför allt; en ny målvakt.
– Alla är såklart välkomna att träna, speciellt hemvändare som varit ute på turné. Division fyra-laget kan säkert också behöva påfyllning.

I april 2011 kvalade Stavsten och johan Börjesson till Elitserien - mot IFK Kristianstad. Nu är Börjesson tillbaka.
I april 2011 kvalade Stavsten och johan Börjesson till Elitserien – mot IFK Kristianstad. Nu är Börjesson tillbaka.

HK Björnen raggade fram en målvakt på liknande sätt genom att locka med gratis calzone och en stor läsk efter påskrivet kontrakt. Vad kan ni erbjuda?
– Ännu bättre grejer. Vi har segerpremier – 100 kr per spelare för varje poäng. Klubben har ett 25-tal sponsorer på den här resan.
Wow! Segerpremier i divison tre? På allvar?
– Det är bara början. Vi har fria träningskläder som finns i hallen. Samt en massör tillgängig till mindre kostnad…
När kan jag komma och provträna…?
– Vi tränar tisdagar och torsdagar.

Christian Lienau Svensson fortsätter att sälja in sin klubb.
– I Stavstens Vänner finns det fler småsaker som sticker ut.Allt bygger på lagkänslan. Vi gGör mycket ihop, styr ihop olika jippon och umgås även utanför planen. Det finns en väldigt familjär känsla.
– Vi har till och marnpassning under träningar och matcher – klubben försöker att hitta lösningar så att alla kan vara med och lira.

Christoffer Ekmark

www.stavstensvanner.net

Relaterade artiklar

Back to top button
Close