FotbollMalmö FFNyheter

Målorgie när MFF U17 besegrade Jönköping

MFF U17 försvarade serieledningen i pojkallsvenskan genom att besegra Jönköping Södra med 6-4 på Lindeborgs konstgräs.

Länge såg det ut att bli en mycket enkel seger. När domaren Nikola Pavlovic från Malmö blåste för pausvila hade Tim Prica precis utökat MFF.s ledning till 4-1 och så överlägset var det också ute på planen. Men alldeles i inledningen av den andra halvleken fick J Södra in två snabba reduceringar och innan kvarten var spelad även 4-4.

Då tog MFF tag i det igen.

Amel Crnalic gjorde 5-4 och Amel Mujanic (bilden, Foto: Bildbyrån) 6-4. Efter det dog matchen.

– Skönt och starkt att vi kunde komma igen efter 4-4. Att släppa in fyra mål kan man dock aldrig vara nöjd med, särskilt som jag inte tyckte att de skapade så mycket mer än chanserna de gjorde mål på och att vi spelade riktigt bra, poängterade MFF-tränaren Robin Asterhed.

MFF U17 är ett lag som prioriterar utbildning, gott passningsspel, mod och offensiv. Det kan ibland leda till att det uppstår luckor bakåt.

– Men det ursäktar inte fyra insläppta.

1-0 för MFF gjorde Granit Rushiti, 2-1 Amel Crnalic och 3-1 Amel Mujanic. Därmed blev både Crnalic och Mujanic tvåmålskyttar.

Yasin El Harrab öppnade flera gånger J Södra-försvaret och Gustaf Winroth och Melker Nilsson drev på med snabba fötter på mittfältet. Tillsammans skapade de faktiskt lägen som borde gett betydligt fler mål än de sex det stannade på! En sådan match var det.

Nu är det sommarvila. Malmö FF toppar tabellen och nästa seriematch blir inte förrän den 30 juli hemma mot GAIS.

Innan dess ska dock MFF U17 spela Gothia Tipselit Trophy i Göteborg. Fast inte hela laget. Tim Prica och ytterligare ett par spelare är så pass unga att de istället ska följa med P15 på två utlandsresor.

– MFF P15 ska spela i Ungern och Italien i sommar, berättade ungdomsbasen Mats Engqvist.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close