Nyheter

Peder sugen på Falsterbo Grand Prix

Han har varit tvåa i OS och vunnit åtskilliga stora tävlingar. Falsterbo Grand Prix har däremot Peder Fredricson aldrig vunnit och det är han riktigt sugen på.

Om mindre än tre veckor drar Falsterbo Horse Show igång och hela den svenska ryttareliten är på plats. En av dem är Peder Fredricson och han har med sig den ”bevingade hästen” H&M All In samt påläggskalven Christian K.
– Falsterbo är en riktigt viktig tävling i år. Det svenska laget måste göra bra ifrån sig, säger Peder Fredricson.

Falsterbo blir sista chansen för svenskarna att plocka poäng innan finalen i Nations Cup i Barcelona. Förbundskapten Henrik Ankarcrona kommer att välja ut laget och med stor sannolikhet finns Peder Fredricson med All In i laguppställningen. Svenskarna ligger trea i serien, förutom i Falsterbo har svenskarna chans att plocka poäng i Rotterdam under midsommarhelgen.
– Det är alltid ett styrkebesked när ett lag lyckas hålla sig väl framme i Nations Cup, säger Peder Fredricson.

Förutom Nations Cup finns det en klass till som Peder verkligen hoppas kunna vinna.
– Falsterbo Grand Prix har min bror Jens vunnit men aldrig jag. Den är jag riktigt sugen på att vinna, tyvärr är jag väl inte ensam om det, säger han och skrattar.

Deltagande nationer i Nations Cup:
Sverige
Irland
Nederländerna
Norge
Italien
Tyskland
USA
Schweiz

Falsterbo Horse Show arrangeras i juli varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2017 hålls tävlingarna 8-16 juli.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close