Nyheter

Rasmus Alm – randig in i själen

Föreningar som tar sig upp i eliten mår alltid bra av att ha spelare som växt upp i staden och klubben.
Rasmus Alm är byggd på BoIS-dna och en viktig pjäs när Landskrona jagar en direktplats till Superettan.

Rasmus Alms fotbollskarriär har hela tiden varit förknippad med Landskrona. De första knatteåren i Borstahusen, sedan vidare till Wormo och som 14-åring fram till i sommar som 22-åring i Landskrona BoIS.
– Jag börjar bli gammal i det här gamet, skrockar ynglingen…

Två äldre bröder har tidigare dragit på sig den svartvit-randiga tröjan i olika sammanhang.
– Min bror Linus Olsson spelade i BoIS A-lag innan mig, (ej den Linus som är aktiv nu). Min andra bror, Lukas Olsson, spelade också i klubben, men nådde inte ända fram.
Familjen består även i övrigt av flera bollsparkare.
– Mina föräldrar är båda fotbollstokiga, men inte det blev mycket att hurra för kvalitetsmässigt. Farsan lirade “bara” i wormo.
– Sedan är Jocke Nilsson min gudfar, säger Rasmus – och refererar till den gamle landslagmeriterade BoIS- och MFF-profilen.

951010 Fotboll, Landskrona - HŠssleholm: Joakim Nilsson, Landskrona. © BildbyrŒn - 19162
Gudfar Joakim Nilsson.

När blev fotbollssatsningen seriös för din del?
– Rätt tidigt. Mats Andersson tränade Wormo och han hade ett förflutet som utlandsproffs. Det drogs igång en satsning som gick ut på att verkligen bli så bra som möjligt.
Alm krigade sig igenom BoIS-U-sektion och fick göra sina första inhopp 2013, året han fyllde 18. Under den tiden har han haft flera olika typer av offensiva roller.
Beskriv din “position” idag?
– Bakom Karim Sadat som är spjutspets så är vi tre spelare med fria roller. Tanken är att vi ska röra oss hur vi vill och hjälpa varandra.
– Det fungerar bra. Visst blir lite statiskt ibland – och då har det också gått lite sämre för oss som lag. Sättet vi spelar på är ungefär likadant som förra året. Agim Sopi är noga med vad han vill att vi ska göra.

Landskrona BoIS leder serien är har goda möjligheter att nå Superettan, antingen via direktplatsen eller via kval.
– Inför den här säsongen hade vi en del tapp på en del viktiga spelare, men Agim visste vad han gjorde och jag är inte förvånad över att det gått såpass bra som det gjort.
Efter en tredjedel av serien – hur anser du att det gått för din egen del?
– Det känns bra. Visseligen har jag gjort lite mindre poäng än vad jag borde ha gjort. Laget har skapat såpass många chanser till mig att det borde blivit något mer mål från min sida. Jag sa redan från början att målet var att göra poäng i varje match.
Känner du av pressen och de höga förväntningarna?
– Ärligt talat – nej. Jag kliver in i min bubbla, tränar och spelar matcher,

Efter säsongens slut har Rasmus Alm möjlighet att förlänga kontraktet med Landskrona BoIS.
– Det är ett 1+1-kontrakt och hur det blir 2018 har jag inte tänkt alls på. Jag trivs med BoIS och det är väl en del av charmen med fotbollen – att aldrig riktigt veta vart man hamnar, säger Alm, som blivit med agent och har sina drömmar.
– Landskrona innebär en trygghet. Men jag vill samtidigt bli så bra som möjligt och vill man komma långt måste man flytta på sig förr eller senare.
Vad har du för förebilder eller drömlag?
– Inga drömlag så. Men mina förebilder är Håkan Söderstjerna, Ronaldinho och Messi.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close