Nyheter

Toppnamn till skånskt handbollssymposium

Skånes Handbollsförbund arrangerar i augusti, i samarbete med Sparbanken Skåne, ett Barn- och ungdomssymposium.
– Det händer så väldigt mycket positivt inom den skånska handbollen så vi ville bidra med ytterligare en vitamininjektion – och detta är unikt för ett distriktsförbund, säger Emme Adebo, verksamhetschef på förbundet.

Den 26 augusti arrangeras symposiumet på View Hotel i Malmö. Micke Ekdahl är den på förbundet som fått alla bitar på plats – och för handbollsintresserade är det många intressanta namn som kommer för att föreläsa.
LUGI-tränaren Tomas Axnér ska agera konferencier och bland föreläsarna kommer han bland annat att presentera:

Hur funkar hjärnan med Johan Fallby
Är där någon skillnad på barn och ungdomars hjärnor när det gäller inlärning. Vad skall vi tänka på?

Spelförståelse med Per-Olof “Tjolle” Ström
Vad krävs för att “Ha det som man vill ha det”? Hur jobbar vi med spelförståelse för Barn och Ungdomar.

Våga vara annorlunda med Claes Hellgren

Hur tränar vi barn och ungdomar i målet? Vad krävs för att kunna ta nästa steg? Claes tar upp idéer, mål, kreativitet, stress och ledarskap.

Vad krävs fysiskt med Mats Mejdevi
Vad krävs fysiskt för att klara av sin idrott? Vad är viktigt att träna när man är barn respektive ungdom? Hur optimerar vi vår uppvärmning?

Hur ska vi äta med Sara Rang
Vad är viktigt att tänka på när vi tränar. Vad skall våra barn och ungdomar äta för optimal hälsa? Hur mycket behöver vi äta när vi ökar vår träningsdos?

– Vi ser detta som en otrolig inspirayionsmöjlighet för barn och ungdomsledare i Skåne. Det är otroligt hätigt att vi fått ihop ett sådant startfält med föreläsare, säger Emme.
Att ett ett symposium arrangeras på det här viset – ämnat för de tusentals ungdomsledare som finns i regionen, är unikt.
– Det finns inte sådana här symposium längre. Men med allt positivt som händer i Skåne ville vi har ännu en vitamininjektion.

130821 LUGIs sportchef Emme AdŽbo portrŠtteras efter en presskonferens dŠr Magnus Jernemyr presenterades som ny spelare i LUGI Handboll den 21 augusti 2013 i Lund. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN
Emme Adébo

Sannolikt är det heller inte någon engångsföreteelse. Planer finns att det ska bli ett återkommande happening.
– Vi hoppas att detta blir såpass väl mottaget och att vi kan fortsätta utveckla det till ett årligt event i Skåne. Allt bygger på att det finns intresse. Jag hoppas och tror att det kommer många skånska ledare, men även en del från övriga Sverige och kanske från Danmark.
– Hotellet har plats för 800 personer så där går den övre gränsen, avslutar Emme.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close