FotbollMalmö FFNyheter

Så här vill MFF-tränaren använda Kingsley Sarfo

Att nyfikenheten på MFF:s senaste nyförvärv Kingsley Sarfo är stor är ingen överdrift. När han på söndagen gjorde sitt första träningspass med laget hade plötsligt de vanliga staketrävarna fått sällskap av ett 100-tal andra MFF-supportrar.

Men någon debut redan på tisdag i träningsmatchen mot Lokomotiv Zagreb blir det inte.

_ Jag kommer inte att använda honom då även om det säkert gått att få dispens. Den här matchen kommer många att få spela. Någon kanske spelar 90 minuter, men det blir åtskilliga byten och de flesta kommer att ligga på 30-60 minuter. Då tycker jag att även om det är frestande och kul att ge Kingsley möjligheten direkt känns det som att det är många andra som det är viktigare att ge de här minuterna inför matcherna som nu kommer innan han är tillgänglig, konstaterade MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Kingsley Sarfo är spelklar i Allsvenskan den 15 juli mot Sirius. Innan dess ska MFF möta AFC Eskilstuna hemma och BK Häcken borta och han går heller inte att använda i dubbelmötet i Champions League-kvalet mot FK Vardar.

Att Magnus Pehrsson gillar att Daniel Andersson lyckades göra klart med Sarfo framgick dock tydligt.

_ Jättekul att ha en sådan spelare hos oss. Jag känner mig ganska säker på att han kommer att passa väldigt bra in här.

Beskriv hur du uppfattar honom som spelare.

_ Det är spännande att få in en vänsterfotad spelare till som framförallt kan spela centralt i planen. Vi har kunnat använda Yoshimar Yotún på det sättet, men har valt att inte göra det eftersom vi sett andra egenskaper hos honom. Här får vi en ännu mer offensiv spelare med en vänsterfot. Jag ska inte säga att det är något vi saknat, men det är något vi inte haft i alla fall.

_ Dessutom skiljer han sig lite från de andra offensiva spelarna med den låga tyngdpunkten och skickligheten i spelet mellan lagdelarna. Med både skott, kombinationer, egna genombrott och djupledsspel med mera. Det känns som om han passar bra in och tillför egenskaper som vi inte haft.

Ser du honom framförallt som en central spelare?

_ Jag ser honom främst i två roller. I högermittfältspositionen som vandrar inåt och som när vi spelat 3-4-3 ju redan är inne. Jag ser honom även i, vad ska man säga, den andra forwardsrollen, det vill säga den lite släpande som vi också har. Någon av de två rollerna känns i alla fall idag som de vi ska kunna ha bäst nytta av honom i även om han säkert kan spela på andra positioner också.

Hur tyckte du han såg ut i dagens träning?

_ Som vi sett honom i matcherna, det var ingen större skillnad. Sedan kommer det alltid att ta tid att lära känna medspelarna och det som skiljer sig i vårt spel i jämförelse med Sirius. Budskapet jag gett honom är spela nu och så får vi hjälpa dig på vägen. Fördelen då är att vi ju har tre veckor på oss vilket gör att vi behöver inte göra någon jättestor tankebubbla åt honom utan ut och spela så tar vi lite småsaker varje dag istället. Då blir det inte för mycket på en gång, betonade Magnus Pehrsson.

När han duschat, bytt om och smält intrycken från det första passet i sin nya klubb berättade Kingsley Sarfo hur glad han var över att äntligen vara på plats.

– Det kändes som om jag var hemma igen, med den friska luften, vinden och allt här i Malmö.

– jag har blivit väldigt väl mottagen också. Alla är trevliga mot mig och allt är perfekt. Planen, gymmet, hela anläggningen, allt är proffsigt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close