FotbollMalmö FFNyheter

Berget har haft ont i hälen hela säsongen

Ända sedan försäsongslägret i Salou har Jo Inge Berget besvärats av smärtor i ena hälen.

Nu har MFF:s medicinska team gått in och gett honom en injektion i området där han haft besvär.

– Inget är sönder och det finns inget specifikt att peka på när man ska avgöra vad det är som är fel.. Dessutom har det gått att spela. Men det har gjort ont hela tiden. På matcherna har det varit lättare, då rinner adrenalinet till så att man glömmer smärtorna. På träningarna har det känts mer, berättar Berget.

– Riktigt vad det var i injektionen vet jag inte, det får du fråga Pär Herbertsson om. Någon slags cocktail som vi hoppas ska hjälpa. Det var ett lämpligt tillfälle också nu under uppehållet då jag kunde ta det lite lugnt och vila.

 

Har besvären påverkat ditt spel under våren?

– Det bästa hade givetvis varit om jag sluppit problemen. Men, som sagt, under matcherna glömmer jag det och är det så att injektionen och vilan inte hjälper kommer det att fortsätta göra ont. Men jag kommer ändå att kunna spela med smärtorna.

Det känns som om du i år legat lite under nivån du höll ifjor. Kan det ändå inte ha med de här besvären att göra?

– Nej, det tror jag inte. Det har varit både bra och dåliga matcher. Fast det var skit med den här ljumskskadan som gjorde att jag missade ett par matcher. Efter det har det varit mycket upp och ner i formen. Jag kan och ska inte skylla det på hälen även om det så klart är så att besvären faktiskt funnits där hela tiden.

 

Enligt rehab-planen ska Jo Inge Berget nu gå in i full träning med laget på torsdag och vara redo för spel mot AFC United i den allsvenska återstarten på lördag. Det är bara tisdagens träningsmatch mot Lokomotiv Zagreb han missar.

Efter AFC väntar en lång period – förutsatt att MFF slår ut FK Vardar – med en härlig mix av matcher i Allsvenskan och Europaspelet.

– Det är det jag gillar mest, när det bara är match på match på match hela tiden.

 

Samtidigt är ju du en av spelarna som ryktas lämna under det här övergångsfönstret.

– Vi är ganska många som går in i sista halvåret med kontrakt. Därför kan det hända saker både under sommaren och efter säsongen.

Finns det något konkret just nu för dig?

– Det finns det inte. MFF har dessutom sagt att det man inte bara kommer att låta spelare gå nu under sommaren och hösten i MFF blir garanterat attraktiv för alla spelarna i truppen. Därför skulle det enbart kännas bra att stanna här, poängterar Jo Inge Berget, som numera ståtar med ett något ansat mastodontskägg.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close