skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Motigt för Gustav Malja i Baku

Gustav Malja fick lämna helgens Formel 2-tävlingar i Azerbajdzjans huvudstad Baku utan några nya poäng i Formel 1-cirkusens främsta supportklass.

Malja slutade precis utanför poänggivande topp tio när han klassificerades som 11:a i det första av helgens två race, och avslutade sedan vistelsen på stadsbanan i centrala Baku med 14:e plats i söndagens kortare sprintrace.

– En tuff helg, Vi hade inte farten på den här banan, och utöver det fick vi dessutom dras med en hel del problem som inte gjorde saken enklare. Vi gjorde vad vi kunde, men den här gången fick vi inte med oss det resultat vi hade siktat på, konstaterar Gustav Malja i ett pressmeddelande.

Malja (som stod på pallen senast i Monaco) startade det första loppet från ruta 14, och lyckades alltså avancera till en slutlig 11:e plats – även om han under stora delar av racet hölls tillbaka av överhettade bromsar på sin Racing Engineering-bil. Racet fick så småningom stoppas tre varv i förtid efter att indonesiern Sean Gelael kraschat i tighta Kurva 8 och blockerat banan.

I söndagens avslutande heat fortsatte sedan 21-årige Malja att plågas av tekniska besvär, denna gång relaterat till en obalans i bilen som sannolikt var kopplad till en skadad hjulupphängning. Mot slutet av loppet undkom också Malja, som alltså korsade mållinjen på 14:e plats, med blotta förskräckelsen efter närkontakt med muren i utgången av Kurva 2.

malja-igen-2

– Tyvärr sattes tonen för vår helg ännu en gång i kvalet, där jag pushade lite för hårt i början och skadade bilen, fortsätter Malja. Balansen blev aldrig densamma efter det och det är svårt att säga vad vi hade kunnat prestera med en hel bil där. Den här gången var vi inte speciellt snabba i racen heller, men det hade också sina skäl och det är ingenting som oroar mig inför fortsättningen. Vi får helt enkelt lägga det här bakom oss, gå vidare, och se till att göra ett bättre jobb nästa gång. Jag vet att vi har potentialen.

FIA Formula 2 Championship fortsätter närmast vid Österrikes Grand Prix på Red Bull Ring den 7-9 juli, då säsongens allra mest intensiva period – med tre deltävlingar på fyra veckor – inleds.

Foto: FIA Formula 2

RESULTAT

FIA F2 Championship – Rd. 4
Baku City Circuit

RACE 1
1: Charles Leclerc (MON), 24 varv
2: Nyck de Vries (NED), +3.469s
3: Nicholas Latifi (CAN), +6.390s
4: Artem Markelov (RUS), +11.694s
5: Norman Nato (FRA), +17.074s

11: Gustav Malja (SWE), +24.828s

RACE 2
1: Norman Nato (FRA), 21 varv
2: Charles Leclerc (MON), +8.717s
3: Nicholas Latifi (CAN), +11.574s
4: Jordan King (GBR), +12.505s
5: Sergey Sirotkin (RUS), +12.792s

14: Gustav Malja (SWE), +34.645s

MÄSTERSKAPSTABELL

FIA F2 Championship
Efter 8/22 race

1: Charles Leclerc (MON), 122 p.
2: Oliver Rowland (GBR), 80 p.
3: Artem Markelov (RUS), 76 p.
4: Luca Ghiotto (ITA), 57 p.
5: Nicholas Latifi (CAN), 53 p.

11: Gustav Malja (SWE), 28 p.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close