skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson gör comeback mot Lokomotiv

Rasmus Bengtsson kommer att få speltid i tisdagens träningsmatch mot Lokomotiv Zagreb.

MFF-backen har inte spelat sedan MFF säkrade guldet mot Falkenbergs FF i höstas, men nu är det alltså dags för comeback efter den långa rehabprocessen som inleddes efter operationen i november.

Mot slutet av dagens träning hade MFF-tränaren Magnus Pehrsson ett långt snack med Rasmus. Efteråt bekräftade han att den 31-årige mittbacken är med i truppen och att han kommer att få speltid.

– Han kommer att spela ett antal minuter. Det är verkligen roligt. Han kan säkert spela en halvlek och lite mer, det tror jag faktiskt. Nu blir det nog inte så mycket. Det handlar ju om hela processen från att varje matchdag har varit en ledig dag till att att ladda för match. Så även om minuterna inte blir så många är det ett stort steg för honom, betonar Magnus Pehrsson.

Pa Konate är också med i truppen. Även han kommer att spela.

– Planen är att ingen uttagen ska spela 90 minuter och att alla ska få speltid. Sedan vet man ju aldrig hur det utvecklas. Men om någon gör 90 blir det i så fall ett undantag.

– Det har gått väldigt bra med Pa den här veckan. Och ungefär som vi trodde också med hänsyn till U21-EM. Prognosen var att han eventuellt skulle kunna spela en semifinal, men att det med tanke på skadebakgrunden ändå varit lite riskabelt. Eftersom det var en diskussion om han skulle åka känns det rätt bra att vår prognos stämde så väl.

Den uttagna truppen är stor. Alla är med utom Jo Inge Berget, Felipe Carvalho och nyförvärvet Kingsley Sarfo.

MFF har studerat Lokomotiv Zagreb och vet ungefär vad man har att vänta sig.

– Jens Fjellström har sett tre matcher från deras säsongsavslutning och de har rätt stor kontinuitet i truppen. Vi fick en genomgång av honom nu på morgonen.

– Vi har väl en okej bild. Dock inte så detaljerad som vi har till tävlingsmatcher. Det är ett ganska bra lag, något starkare defensivt än offensivt. Hårt arbetande och duktiga i sina omställningar. Generellt har många lag från Balkan duktiga individuella spelare, men det som står ut med Lokomotiv är nog defensiven. Det ser man också  i att det var ganska sällan förra säsongen de hade över 50 procent i bollinnehav. De trivs med att försvara och ställa om, konstaterar Magnus Pehrsson.

Den uttagna truppen innehåller följande spelare:

Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Pa Konate, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún, Tobias Sana, Samuel Adrian, Pavle Vagic, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki och Teddy Bergqvist.

Matchen spelas på Swedbank stadion med avspark klockan 19.00.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close