FotbollMalmö FFNyheter

Bortaturné i Halland gav fyra poäng till MFF U19

Med två matcher i Halland inom loppet av tre dagar avslutade Malmö FF U19 vårsäsongen i juniorallsvenskan. De gav fyra poäng i utdelning efter 3-0 mot Falkenbergs FF och 3-3 mot Halmstads BK.

Nu går laget till sommarvila och startar träningen igen den 14 juli. Det gör man som femma i tabellen med fem poäng upp till BK Häcken på andraplatsen, som ger en biljett till SM-slutspelet.

– Egentligen tycker jag att vi spelar bättre i år än ifjor. Men vi har inte tagit lika många poäng och det blir många matcher eftersom så många av våra spelare även är med i U21, summerar MFF-tränaren Roland Larsson (bilden, Foto Bildbyrån).

Förra året vann MFF SM-guld i U19, så det finns lite att leva upp till.

– Huvudsyftet är ju att fostra spelare till A-truppen och där tycker jag att vi levererar riktigt bra. Säsongen startade med att Samuel Adrian och Pavle Vagic flyttades upp som lärlingar och det kan bli ytterligare någon innan året är slut.

– Åtskilliga av våra spelare har tränat med A-truppen och även om det givetvis är stor skillnad får vi signaler om att de klarar sig även på den nivån. Samarbetet med seniortränarna är jättebra och vi har så gott som dagliga kontakter, berättar Roland Larsson.

Vilka spelare i U19 tycker du har överraskat mest positivt under våren?

– Det är samma fem-sex som har tränat rätt mycket med A-laget, Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani, Hugo Andersson, Victor Kristiansson och Anton Kralj, plus kanske någon till.

De senaste matcherna i U21-serien har MFF U19 fått ta helt och hållet eftersom A-laget ska avlastas. Så blir det även när serien fortsätter i sommar. Den 18 juli borta mot Kalmar FF är det U19 som spelar och samma sak gäller nästa match hemma mot IF Elfsborg, som än så länge är inplanerad till dagen efter.

U19-serien startar för MFF:s del om med en hemmamatch mot Lunds BK den 22 juli. Därmed skulle de bli tre matcher på fem dagar.

I 3-0-segern mot Falkenbergs FF avgjorde MFF trots att laget fick Aron Mar Brynjarsson målchansutvisad redan efter en halvtimme. Då stod det 0-0.

– Bara tre minuter efter utvisningen gjorde vi 1-0 och 2-0 kom också snabbt. Vi var spelförande och vann förtjänt.

Målen gjordes av Laorent Shabani, Samir Polozen och Emin Karaman.

Mot Halmstads BK, som var betydligt bättre än Falkenberg, fick MFF klara sig utan avstängde Aron Mar Brynjarsson och Hugo Andersson, som blivit sjuk. Därför kallade man in två spelare från U17-laget som övertygat rejält i vår och leder pojkallsvenskan.

– Victor Larsson och Melker Nilsson fick chansen att spela i 90 minuter, Victor som mittback och Melker som innermittfältare. Båda klarade sig mycket bra. Trots tre insläppta mål tyckte jag att Victor var en av de allra bästa på planen, berömmer Roland Larsson.

MFF kom dessutom under med 0-2, vände till 3-2, men fick nöja sig med 3-3.

Målen gjordes av Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani och Emin Karaman.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close