FotbollMalmö FFNyheter

Johan Dahlin hyllar Jonnie Fedel

Johan Dahlins premiärträning med Malmö FF blev framförallt ett kärt återseende med målvaktstränaren Jonnie Fedel.

– Jag gillar Jonnie. Mycket! Skönt att han är kvar.

Vad är det som gör honom till en bra målvaktstränare?

– För det första är han väldigt kunnig och han förmedlarsina kunskaper på ett enkelt sätt. Sedan är det alltid högt i tak. Det är lätt att prata med honom om allt.

– Och så har han spelat själv. Det märks väldigt tydligt att han varit en duktig målvakt och det hjälper mycket när man ska prata om vissa situationer. Då märks det direkt att han inte bara har läst sig till saker utan har en fingertoppskänsla. Att han även är en fantastisk människa underlättar givetvis också.

Han kan bli rätt arg ibland väl?

– Ja, men det kan jag också.

I övrigt är det bara Pa Konate, Erdal Rakip och Pawel Cibicki som är kvar i truppen från MFF-laget Johan Dahlin lämnade 2013.

– Fler är det inte och de var ganska unga då. Annars har jag spelat med Rasmus Bengtsson i U21-landslaget, men inte i MFF.

En annan gammal bekant från truppen 2013 dök upp efter träningen. Pontus Jansson ville gärna hälsa Johan Dahlin välkommen tillbaka till klubben och Malmö. Precis som Jansson berättar Dahlin dessutom gärna om hur mycket MFF betyder för honom.

– Det känns härligt att få vara tillbaka. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att spela någon annanstans i Sverige. Sedan var det väldigt bra tajming, både från MFF:s och min sida. Det var ett enkelt val.

– De åren jag hade här var fantastiska inte bara fotbollsmässigt utan även när det gällde livet i sig, utanför planen. Vårat första barn kom till här och jag har bara bra minnen. Malmö har blivit mitt hem.

Hur har MFF:s spel utvecklats sedan du var här förra gången?

– Det finns mycket potential i truppen och det har ju sett bra ut redan. Men jag tror absolut att det finns mer att ta ut. MFF vill vara ett spelförande lag och även om man velat vara det länge är det extra mycket så nu. Återerövra högt och vara mer ett possession-lag.

Det är inte bara i MFF Johan Dahlin är glad över att vara tillbaka. Han gillar även bytet från den danska ligan till Allsvenskan.

– Allsvenskan är en intressant liga både fotbolls- och supportermässigt. Det har jag saknat jättemycket, med atmosfären och tändningen den ger. Den är grym. Speciellt här inne på Swedbank stadion.

Problemen med hopparknäet som i stort sett förstörde säsongen 2015-16 är dessutom helt försvunna. Istället för operation valde Johan Dahlin att förändra sitt rörelsemönster och steg för steg lära sig gå och springa annorlunda. Nu är han helt frisk.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close