FotbollNyheter

Nyförvärv och ny tränare i Prespa Birlik

Det blev en händelserik dag för KSF Prespa Birlik.

Först gjorde man klart med Almir Buhic som ny tränare och sedan blev det officiellt att backen Hannes Cederholm (bilden, Foto: Bildbyrån) återvänder till Malmö efter bara ett halvår i Norge.

– Hannes trivdes inte i Norge och dessutom fick han konkurrera på helt fel position däruppe. Han är mittback eller högerback och de envisades med att använda honom som offensiv mittfältare eller anfallare, berättar Prespa Birliks sportchef Jerry Nilsson.

Därför kom 21-årige Hannes Cederholm överens med den norska klubben Brattvåg IL att i förtid bryta det ettåriga kontraktet han skrev på i vintras. Sedan flyttade han hem och tog kontakt med Prespa Birlik där han förra säsongen spelade 22 matcher i division 1.

Innan dess spelade han i Lunds BK, Malmö FF och Kvarnby IK.

– Vi tyckte att det var en jättebra idé att få tillbaka honom. Han tränade dessutom med oss ända in i februari-mars och känner därför redan flera av våra nya spelare. Att han nappade på anbudet från Norge var inte så konstigt. Han ville testa något nytt och annorlunda.

Almir Buhic som senast var assisterande tränare i FC Rosengård och innan dess jobbat som huvudansvarig i LB07 och Malmö City FC var ledig efter tränarbytet i Rosengård. Därför gick det snabbt att lösa att det blir han som ersätter Hannu Sirviö som tidigare i veckan valde att sluta i Prespa Birlik på grund av personliga skäl.

– Almir känns som ett mycket bra alternativ och han vet redan mycket om spelarna, säger Jerry Nilsson.

42-årige Buhic startar jobbet i Prespa Birlik på torsdag i nästa vecka. Den första matchen i division 2 östra med honom som tränare blir borta mot IFK Hässleholm den 22 juli.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close