FotbollMalmö FFNyheter

Berget och Eikrem saknas i MFF-truppen

Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem (bilden) saknas i MFF-truppen mot AFC Eskilstuna.

– Magnus tränade inte idag. Han var inte bekväm efter gårdagens träning. Foten är bättre, men kroppen fungerar inte riktigt. Han snedbelastar. Därför tog vi det här beslutet ihop med honom redan inför dagens träning, men det är egentligen hans egna känslor som har styrt, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Jo Inge Berget tränade däremot både på torsdagen och fredagen.

– Det var inte aktuellt med en startplats för JIB efter bara två träningar, men jag hade gärna använt honom på bänken. Han kände dock att han behöver fler träningar i benen och att hälsenan ska svara mer. Han har i alla fall en bättre känsla än före injektionen så vi satsar på en bra träningsvecka för honom.

– Tråkigt med båda, men så är det, konstaterar Magnus Pehrsson.

Rasmus Bengtsson får vänta ett tag till på comebacken i truppen.

– Han är väldigt nära att vara med. Det har ju varit fantastiskt sedan han började fullt ut att han inte fått några tillbakafall alls och nästan inga känningar överhuvudtaget. Det trodde nog varken han eller vi att det skulle gå så snabbt. Förhoppningsvis fortsätter det och blir det så är det klart att han kvickt kommer att ta upp konkurrensen med de andra om att få vara med i truppen i första hand.

Nästa U21-match är först den 18 juli och MFF-tränaren öppnar för att det redan innan dess kan bli några matchminuter i A-laget i en tävlingsmatch. Comebacken mot Lokomotiv Zagreb kom ju i en vänskapsmatch med nio byten.

– Viktigast är hur han själv tänker. Det känns som han i sina tankar tagit stora steg och upplever att han kan göra saker som han inte trodde för två veckor sedan-

Inför matchen mot AFC Eskilstuna har det varit betydligt svårare än vanligt att kartlägga motståndet. Klubben har ju nyligen bytt tränare och inte spelat några matcher efter det.

– Vi har lagt väldigt lite tid där i jämförelse med vad vi normalt gör. Men vi har tittat lite på spelare vi förväntar oss ska vara med. När vi mötte dem under försäsongen var få av spelarna med som nog kommer att vara det nu. Vi får vara beredda på vad som helst och då har vi fördelen att vi med små  justeringar kan hantera tre- fyr- och fembackslinjer och egentligen det mesta.

– Det blir mest att titta på deras startuppställning när vi får den och fundera på vad vi har att vänta oss och vara flexibla under matchens gång. I övrigt har det mesta handlat om att repetera vårt eget spel och jobba med det.

Generellt, tror du att en ny tränare i det här läget när det inte gått så bra går in och ändrar mycket för att få till en slags nystart?

– Det tror jag. Sedan är ju frågan hur mycket han ändrar rent faktiskt? Som spelare upplever du säkert att väldigt mycket förändras när det kommer in en ny röst även om den nya rösten egentligen säger samma sak som den gamla, fast på ett annorlunda vis.

Ny tränare för AFC Eskilstuna är Michael Jolley, som tidigare varit verksam i Burnleys U23-lag.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close