skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Kalvinknaten gav en miljon till friidrotten

Under maj och juni sprang över 30 000 barn Skånemejeriers och MAI:s Kalvinknatet på 20 olika orter. Det är lika många som Trelleborgs alla invånare.
Barnens löparinsats gav totalt en1 miljon kronor till de lokala friidrottsklubbarnas barn- och ungdomsverksamhet.

– Vi är glada och tacksamma över att Kalvinknatet även i år drog in 1 miljon kronor till barns friidrottande. Det är ett väldigt viktigt bidrag för att de lokala klubbarna, små som stora, ska kunna fortsätta utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet, säger Mikael Wirstedt, Klubbchef i MAI.

Kalvinknatet arrangeras av Skånemejerier i samarbete med MAI, Malmö Allmänna Idrottsförening, och varje lopp anordnas tillsammans med lokala idrottsklubbar. I år genomfördes loppen på 20 orter och precis som tidigare år går överskottet oavkortat till de lokala klubbarnas barn- och ungdomsverksamhet.
– Vi vet att stillasittande är en alldeles för stor del av dagen för många unga idag. Här krävs en kraftsamling från olika aktörer. Kalvinknatet är ett sätt för oss att, tillsammans med fridrottsrörelsen, bidra till ökad rörelse, säger Armina Nilsson, hållbarhetschef på Skånemejerier och fortsätter:
– Syftet är att röra på sig och ha kul, därför är det roligt att se att loppet genom åren har blivit en riktig folkfest. Det är som barnens eget kosläpp, med glada ungar och stolta familjemedlemmar på plats.

Totalt sprang 30 028 barn Kalvinknatet i år, vilket är rekordmånga. Flest barn sprang i Malmö (5 021), följt av Helsingborg (3 004) och Kalmar (2 649). Nytt för 2017 var att Kalvinknatet för första gången också anordnades i Lomma. Där deltog över 1 000 springsugna barn.
– Allt blev precis som vi hoppats på, solen sken och vi slog målet om antal anmälda barn med hästlängder. Pengarna som loppet drog in kommer väl till pass när vi nu planerar för träningsläger och annat framöver, säger Anders Gunnarsson, ordförande och tränare i Lommas friidrottsklubb.

Fakta om Kalvinknatet

Bakom Kalvinknatet står Skånemejerier i samarbete med Malmö Allmänna Idrottsförening och lokala klubbar på respektive ort.
Det första Kalvinknatet gick av stapeln år 2002 på 12 orter.
År 2002 sprang 5 875 barn Kalvinknatet, i år deltog hela 30 028 barn.
Kalvinknatet arrangerades i år på 20 olika orter, se nedan för plats och antal barn per ort.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close