Nyheter

Nu drar beachfotbollen igång i Åhus

Åtta speldagar. Närmare 100 föreningar. 450 lag. 2000 matcher.
En stor fotbollsfest.

Nu inleds sommaren på Åhus Beach och först ut är beachfotbollsturneringen som pågår den 1-8 juli. Beachfotbollen innefattar sammanlagt 21 klasser och sträcker sig från åttaåringar till vuxna. Dessutom är det gratis entré under hela veckan.
– Det här är startskottet för en fantastisk månad i Åhus. Beachfotbollen är relativt nytt hos oss, men samtidigt någonting som har en enorm utvecklingspotential, säger Mats G Jönsson, vd och grundare av Åhus Beach.

Matcherna spelas på planer med måtten 36*22 meter (betydligt större än handbollsplanerna) och upp till och med tolvårsklassen spelas det inget slutspel. I de yngsta klasserna spelas det på något mindre planer.
– Intresset för beachfotbollen ökar över hela världen och det ska bli väldigt intressant att se hur den här turneringen kommer att se ut inom några år. Naturligtvis satsar vi på en hel del kringarrangemang även under den här veckan. Bland annat kommer Malmö FF-akademin att spela en uppvisningsmatch och i samband med det intervjuas Christian Karlsson som är ansvarig för akademin i Fjälkinge, säger Mats G Jönsson.

Under beachfotbollsveckan kommer det dagligen att ske aktiviteter vid 15-tiden.
2 juli: Final i Fotboll-för-alla på centercourten
3 juli: Barnkändismatch med Thomas och Andreas Ravelli.
4 juli: Uppvisningsmatch av MFF-akademin, intervju med Christian Carlsson.
5 juli: Världsrekordförsök av bolltrollaren Tomas Lundman – han lyckades med just det 2016…
6 juli: Uppvisningsmatch mellan Hässleholms IF och Kristianstad FC.

Åhus Beachhandboll Festival drar igång den 14 juli och sträcker sig till den 22 juli.
Åhus Beach Live arrangeras den 29 juli.

Alla regler:

Tävlingsinformation

Relaterade artiklar

Back to top button
Close