IK PanternIshockeyNyheter

Pantern kvar i Allsvenskan

Svenska Ishockeyförbundets appellationsnämnd har i dag tagit beslut rörande IK Pantern, som av licensnämnden nekades att spela i Allsvenskan kommande säsong.
Nu får IK Pantern spela kvar.

Ena dagen utslängda ur Allsvenskan.
Nästa dag förlåtna med en 25 000-kronors-bot.
IK Panterns tillvaro har vart upp och ner de senaste dagarna.

En försenad årsredovisning ligger som grund för soppan, men redan samma dag som IK Pantern “kastades ur” inkom föreningen med en redvosining som visade ett eget kapital på en miljon kronor.
Således blir det “bara” böter för Pantern.

Och Kristianstad IK, som bestämt sig för att tacka ja till gratisplatsen om de skulle få frågan, får fortsätta att spela i division ett 17/18.

– Det är med stor lättnad och glädje som vi har tagit emot Svenska Ishockeyförbundets appellationsnämnds beslut att häva licensnämndens beslut att degradera IK Pantern från HockeyAllsvenskan, säger säger Mattias Schönhult, Ordförande i IK Pantern och fortsätter:
– Sedan chockbeskedet kom från Licensnämnden den 21 juni har stödet från supporters, sponsorer, kollegor inom Hockeysverige, spelare och medlemmar varit massivt.

Uppenbarligen har IK Pantern, på sitt typiska manér, stärkts som förening av den tillfälliga knocken.
– Nu kör vi på som aldrig förr och samlar ihop sponsorer och fans. Vi ser fram emot en makalös start när vi den 17 augusti inleder säsongen med en träningsmatch där vi möter Malmö Redhawks i en fullsatt (!) Malmö Isstadion. Vi ska göra vårt för att visa att Malmö är Sveriges hockeystad nummer ett, avslutar Mattias Schönhult.

Pantern kastas ur Allsvenskan

Relaterade artiklar

Back to top button
Close