skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Matchrapport: Sömnigt MFF borstade av sig smutset

Första matchen efter ”sommar”uppehållet resulterade som väntat i seger för Malmö FF mot klubben-inte-värd-att-nämna.
3-2 blev resultatet efter 90 minuters färd på fyrans växel.

Om någon någonsin var orolig?
Njae.
Fler gnisslade nog tänder med ett plågat ansiktsuttryck när farbror Rosenberg tvingades kliva av med höftsmärtor efter tio minuter. Visserligen till förmån för Mattias Svanberg (klubbens största påläggskalv sedan Z?) men ändå…

Svanen placerades på en kant och visade direkt att han ville ta för sig. Jeremejeff crossade ut en boll på högerkanten där Limhamns Maradona kom fräsande. Ett par steg in i straffområdet och sedan satt 1-0 i det närmsta krysset. Wa-wooom.
Utlåning till Jönköping? Är ni galna allihopa?
Svanberg ska spela i Champions League – inte i någon allsvensk bottenstrid. Inte någon annanstans.

Få Malmöiter trodde i det skedet att de skulle tillbringa pausvilan med en gnutta ångest puttrande i magen.
Kvitteringen kom nämligen några minuter senare efter en offside och en misslyckad rensning. Flipperkulan damp ner intill Wilands ena stolpe. Otagbart.
Och på stopptid i första halvlek fick Ali i klubben-inte-värd-att-nämna till en lyckoträff i klykan. 1-2 efter 45 minuter och Malmö FF-spelarnas semester avbröts troligen av en förbannad MP i omklädningsrummet.

Fotboll, Allsvenskan, Malmš FF - AFC Eskilstuna

I andra halvlek producerade Malmö FF en mängd chanser och lägen, så länge det behövdes. 2-2 drog Yotún in på frispark. Alla trodde att Cibicki skulle ta läget och dra bollen i ribban som har blivit hans grej (så blev det också senare i matchen). Men Peruanen placerade den i målvaktens högra hörn och kvitteringen var ett faktum.

Frågan var sedan bara vem som skulle levererara ledningsmålet mot bussbolagets främlingslegion. Det blev, välförtjänt nog, Oscar Lewicki. Oscar hade hoppat in i paus sedan Erdal Rakip fått en tjuvsmäll för mycket och visade både ledaregenslaper och rätt inställning.
Yotún måttade in ett inlägg mot bortre, Oscar rusade in i en lucka och nickskarvade in 3-2.

Resten av matchen belv en enda transportsträcka mot slutsignalen. Tre säkra, trots allt, poäng mot klubben-inte-värd-att-nämna var det enda viktiga. Och så blev det. För till slut sjöng (delar av) klacken om att klubben-inte-värd-att-nämna var ***ungar igen.
Nästa vecka börjar säsongen på riktigt – bortamatch mot BK Häcken.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close