FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki. Jag är ju livsfarlig därframme

Efter en usel förstahalvlek var MFF i brygga och under med 1-2 mot jumbon AFC Eskilstuna. Då kom Oscar Lewicki in, hittade målet och ett suveränt samarbete med Yoshimar Yotún.

– 2-2 var en fin frispark av Yoshi som var kung idag och så hittade han ju assisten till mitt mål också.

– Han fick en boll efter en hörna och spelade perfekt in till mig som sprang in i bollen och försökte få den på mål helt enkelt. Skönt att se den gå in. Tre poäng, fortsatt serieledning och ett härligt avstamp på höstsäsongen, betonade Oscar Lewicki och skrattade bort frågan om han inte egentligen kom in för att stabilisera defensiven.

– Nä fan, jag är ju livsfarlig därframme. I alla fall när jag kommer till de situationerna.

– Annars kom jag in för att sätta tempo på det och försöka vända spelet mycket för de hade stora överflyttningar. Det kändes bra för egen del och jag tyckte att vi höjde oss hela laget när vi satte ett snabbare passningsspel och var väldigt noggranna. När vi tappade bollen så antingen försökte vi ta tillbaka den direkt eller så löpte vi hem. De skapade heller i princip ingenting i den andra halvleken.

Om tränaren Magnus Pehrson stod för en klassisk hårtork i pausen missade Oscar Lewicki den.

– Jag dröjde mig kvar lite ute och sedan var jag tvungen att gå in och kissa. Och när jag sedan fick beskedet att hoppa in var det bara att gå upp och värma.

– Sedan fick jag sena instruktioner av Magnus och efter 3-2-ledningen ändrade vi om lite igen och då var jag också ute och snackade med honom.

Hur kändes det att titta på den första halvleken?

– Det var surt. Man kan inte göra mycket utan bara hoppas på det bästa och vara beredd på att komma in.

Deras försvarsspel måste väl ändå ha sänt signaler om att det gick att vända?

– Det syntes ju brister i deras presspel och om vi spelat, ja lite bättre, hade vi kunnat straffa dem hårdare. Vi hade kunnat göra betydligt fler mål på alla våra avslut. Det är faktiskt inte riktigt godkänt med bara tre mål i en sådan här match!

– Vi ska definitivt ha kravet på oss att göra fler mål med de chanserna vi har.

Mot AFC Eskilstuna gick det bra ändå. I helgen mot BK Häcken och i Champions League-kvalet mot FK Vardar kommer det att krävas en helt annan effektivitet.

– Egentligen spelar det mindre roll vad som ska komma. Man ska alltid ha en kravbild på sig själv och idag fanns det saker som inte var tillräckligt bra. Men det är bara att köra på. Vi vet att vi kan bättre och det är bara att gå ut och visa det.

– Vi har pratat om att vi utnyttjar för få chanser. Ibland flyter det på jäkligt bra och ibland går det mer trögt. Men det är bara att jobba på träningarna och bestämma sig för att bollen ska in. Mycket mer kan man inte göra utom att kanske sätta upp mig i anfallet, konstaterade Oscar Lewicki och bjöd på lördagens största leende.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close