FotbollMalmö FFNyheter

Pa Konate: 90 minuter är helt okej nu

Lasse Nielsen drog på sig sin tredje varning mot AFC och är avstängd i lördagens match mot BK Häcken. Det innebär att MFF måste möblera om i backlinjen.

– Jag har inte kommit så långt än att jag bestämt mig för något av alternativen. Det har mest varit ett konstaterande att Lasse inte kan vara med. Men vi fick ju öva på lite olika saker under våren så jag känner ingen oro. Klart att det är synd att han är avstängd, men ligger man på två varningar finns hela tiden risken att dra på sig en tredje. Då får man helt enkelt räkna med att det kan hända, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Beslutet att Mattias Svanberg inte fick åka till U19-EM fick Malm FF utdelning på redan mot AFC Eskilstuna när han gjorde ett fint inhopp och 1-1-målet. Nu kan spelare nummer två som inte fick åka, mittbacken Dennis Hadzikadunic bli aktuell.

En flytt av Behrang Safari in i mitten bredvid Franz Brorsson och en start på vänsterkanten för Pa Konate (bilden, Foto: Bildbyrån) kan också vara ett hett alternativ.

– Och så kan vi flytta ner Oscar Lewicki, säger Magnus Pehrsson och vill inte ens utesluta en supersnabb allsvensk comeback av Rasmus Bengtsson.

– När det gäller Mattias och Dennis kommer man till situationer där vi måste sätta klubben MFF i första hand och sedan får folk tycka vad de vill. Nu blev det mest roliga med Mattias, inte bara att han fick speltid utan att ha gjorde en så fin insats också. Och vi är inte främmande för att sätta in Dennis heller.

– Om Rasmus är redo att starta vet jag faktiskt inte eftersom jag inte hunnit prata med honom än. I och med att han inte var med i truppen senast var det ju andra spelare som låg längre fram då. Men det är klart att efter Lasse Nielsens avstängning så kommer jag att ha det samtalet med Rasmus under veckan som kommer. Jag måste få veta hur han känner. Hans känsla och förtroende för den egna kroppen får styra mycket och det är där vi måste starta. Jag har ju själv haft en likadan skada som han drabbades av och även om hans har behandlats annorlunda och med större tålamod tror jag att den erfarenheten är ganska bra att ha med sig i ett sånt här läge.

Lösningen att sätta in Pa Konate och låta Behrang Safari ta Nielsens plats är en av dem MFF använde under våren och därmed har erfarenhet av.

Skadan Pa Konate drabbades av i början av maj i Borås och som stoppade honom från att vara med i U21-EM är dessutom sedan länge läkt.

_ Jag har tränat i två-tre veckor nu utan problem. Det var länge sedan jag kände något i låret och jag har inte fått några känningar i andra delar av kroppen heller, säger Pa Konate, som även fick speltid i träningsmatchen mot Lokomotiv Zagreb.

– 90 minuter är helt okej nu. Jag är redo.

– Tyvärr hann jag inte bli det till U21-EM även om jag gjorde allt för att klara det. Men kanske var det trots allt bäst att det inte blev någon chansning. Jag visste faktiskt inte om att Lasse Nielsen var avstängd, men om man väljer att lösa det med att sätta in mig är det bara att köra, lovar Pa Konate.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close