FotbollLandskrona BoISNyheter

Dardan Mustafa tränar med Landskrona BoIS

De närmaste veckorna kommer Dardan Mustafa att provträna med Landskrona BoIS. Den 25-årige anfallaren spelade senast för Örgryte IS, men blev korsbandsskadad när ÖIS mötte FC Höllviken förra sommaren.

– Detta var första gången jag tränade med ett lag seden skadan. Jag har en bra bit kvar innan jag har toppform, säger Mustafa till BoIS hemsida.

Dardan Mustafa (bilden, Foto: Bildbyrån) har spelat i IFK Gefle IF och Örgryte IS. Under juniortiden i Lunds BK testade han både för Malmö FF och Trelleborgs FF. Det blev dock inget av med övergångarna. 2011, samma år som han provade i MFF, gjorde han två mål när talanglaget från division 1 södra besegrade laget från division 1 norra med 3-1.

I MFF-testlaget med lokala talanger, där Saman Ghoddos, nu i Östersund, också var med, gjorde han 1-0-målet när Halmstads BK:s U21-lag besegrades med 2-0 och han imponerade även när han tränade med TFF.

Tyvärr fick han dock även säsongen 2012 förstörd av en korsbandsskada och när han väl tog steget från Lunds BK i januari 2014 blev det en Norrlandsflytt till Gefle IF. Då hade han säsongen 2013 gjort tio mål för Lunds BK i division 1 södra.

Debutåret 2015 spelade han 16 matcher i Allsvenskan för Gefle, varav två från start. Säsongen efter blev det 21 och tre från start.

Sedan värvades han till Örgryte i Superettan, men det kontraktet har gått ut.

Det senaste halvåret har han bott i Malmö och hans föräldrar bor i Landskrona.

– Jag sa att han lika gärna kunde träna med oss istället för ensam så får vi se vad det kan ge. Dardan är en bra typ av anfallsspelare och jag känner väl till honom. Men han är långt från matchform just nu, säger BoIS-tränaren Agim Sopi på klubbens hemsida.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close