FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson kommer inte att starta mot Häcken

Nu har MFF-tränaren Magnus Pehrsson haft samtalet med Rasmus Bengtsson.

MFF-backen känner sig fysiskt redo att starta, men att helgens match borta mot BK Häcken spelas på konstgräs gör att man ändå väljer bort det alternativet att ersätta avstängde Lasse Nielsen.

– Han känner sig mer eller mindre redo. Däremot blir det en tveksamhet i och med att det är konstgräs och att han inte har tränat ett enda pass på det underlaget sedan skadan. Därför känns det inte så troligt att han startar matchen i helgen.

– Eller det kan jag väl säga redan nu även om man inte ska avslöja vilka som spelar och inte spelar, det blir ingen startplats redan mot Häcken. Om det varit en gräsmatch tror jag däremot att han känt sig redo att starta. Sedan är det ju upp till min känsla i laguttagningen också och hans känsla av hur många minuter han känner att han kan spela. I vilket fall som helst känner han att han är klar att börja spela och det är givetvis jätteroligt, konstaterar Magnus Pehrsson.

Från och med nästa vecka och fyra raka gräsmatcher – dubbelmötet mot Vardar och hemma mot Sirius och Jönköping Södra – är därmed Rasmus Bengtsson fullt ut tillgänglig.

– Då blir det mer en bedömning av vilket lag jag tycker är starkast och bäst att ta ut i just den matchen. Så det var ett mycket bra snack med Rasmus.

Franz Brorsson och Pawel Cibicki saknades på tisdagens träning. De hade fått extra ledigt.

– I och med att de var iväg på U21-EM när de övriga hade ledigt fick de fritt igår och idag. Men till nästa träning är båda tillbaka.

Magnus Wolff Eikrem var tillbaka på träningsplanen och bortsett från alldeles mot slutet deltog han i alla övningar.

– Det var positivt. Nu modifierade vi spelet lite mot slutet så att han bara deltog i hälften av matcherna, men han ville vara med fullt ut och kände sig redo för det. Ett bra besked, säger Magnus Pehrsson.

Träningen inleddes för övrigt med att en förskoleklass spelade MFF-hymnen och hängde upp en banner med texten “Krossa Vardar” på staketet.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close