FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg: Laget kommer att klara sig utmärkt utan mig

Dagen efter beskedet att det var en bristning och att han kommer att bli borta från spel minst tre veckor startade Markus Rosenberg rehaben.

När de övriga tränade för fullt på plan 7 gick han in i gymmet.

– Jag mår mycket bättre än efter matchen och känner redan att det går åt rätt håll. Sedan har jag aldrig haft en sådan här typ av skada innan så jag kan inte jämföra med någonting.

Han ställer dock in sig på att det ska ta just de där tre veckorna att komma tillbaka i spel och att han därmed missar dubbelmötet i Q2 till Champions League mot FK Vardar plus BK Häcken, Sirius och Jönköping Södra i Allsvenskan.

– Jag märker det mest i explosiva övningar. I vardagen märker jag ingenting.

– Det är en lång säsong dock och en sådan här skada är lätt att slå upp igen. Därför gäller det att verkligen vara 100 innan det är dags. Det är säkert också lättare att ställa in sig på ett mål längre framåt och att det blir positivt istället för negativt när det närmar sig.

Skadan kom i skottögonblicket mot AFC Eskilstuna, men besvären startade nog redan i träningsmatchen mot Lokomotiv Zagreb.

– Någonting hände nog mot Zagreb. Men bristningen kom säkert i skottläget.

Efter det fortsatte han spela och blev inte utbytt förrän sex minuter senare.

– Det är kanske för att man inte riktigt känner sin kropp. Jag har ju inte haft så många skador så där är jag inte så erfaren. Det är klart att man alltid vill ut och testa. Sedan var jag kvar på banan länge för att bytet skulle förberedas. Jag vinkade på byte nästan direkt.

Om du jämför smärtan då och nu?

– Stor skillnad. Då kunde jag inte aktivera hela skinkan heller, det kan jag idag. Personligen känns det som enorma framsteg på bara ett par dagar. Men man får ta det dag för dag, det är inte lönt att fokusera på hur många veckor det tar.

Hur orolig blev du när det hände?

– Inte särskilt, det kändes mer som en kramp. Som om hela rumpmuskeln låste sig och inte alls om om något gick sönder. Det var lite därför jag testade att spela vidare också.

Hur kommer din skada att påverka laget?

– De kommer att klara sig utmärkt. Jag var skadad förra hösten och det blev SM-guld ändå. Vi har truppen till det och otroligt många duktiga fotbollsspelare.

– Tittar man på just den här omgången i Europaspelet har jag inte varit speciellt bra heller. 0-0 hemma och 1-0 borta mot både Ventspils och Zalgiris och inga mål från mig. Där har jag inte varit till någon större hjälp. De får klara sig utan mig nu och så får jag kliva in i Q3.

Vem ska göra målen i matcherna du missar?

– Alla! Alla verkar kunna göra det nu. Det är väl härligt att vi har en sådan spridning på målskyttarna?

Vill du följa med på bortamatcherna ändå, till exempel till Makedonien?

– Jag tycker inte det, bättre att truppen som ska spela åker och koncentrerar sig på det och de andra stannar hemma och fokuserar på att bli friska. Under Åge Hareide åkte dock några extra spelare till bortamatchen mot Celtic och hela truppen på lägret inför matchen i Madrid.

– Det är till slut ändå alltid tränaren som avgör och bedömer vad som är bäst för laget och jag är alltid beredd att göra det som är bäst för laget.

Påverkar den här skadan ditt beslut om att sluta eller fortsätta nästa år?

– Absolut inte.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close