FotbollMalmö FFNyheter

Anton Tinnerholm mår bra av att vara mer involverad i spelet

På onsdag startar Europaspelet. Men just nu är det bara fokus på en enda sak för MFF-spelarna. Matchen mot BK Häcken ska vinnas.

– Det gäller att koppla bort allt annat. När man pratar med folk blir det givetvis mycket om matchen mot Vardar och man vill uppleva nya Champions League-äventyr. Men det gäller som sagt att plocka bort allt sånt. Det är matcher som den mot Häcken som till slut kommer att avgöra Allsvenskan, poängterar Anton Tinnerholm.

– Man måste vara här och nu och prestera i de matcherna! Nu har vi heller ingenting att skylla på. Vi startade höstsäsongen mot AFC och sedan har det gått en vecka så det är ju knappast så att vi är slitna till den här matchen. Vi ska bara koppla på skallen och framförallt koppla bort snacket om Vardar. Folket runtomkring kanske redan är där, men det kan inte vi vara och det har heller inte varit mycket snack om det i omklädningsrummet.

En sak har det dock pratats om lite redan. Hur varmt det kommer att vara när MFF ska spela returen i Makedonien.

Häcken har ändrat sitt spel, är mer försvarsinriktat och kompakt och satsar mer på omställningar med sina starka offensiva spelare. Hur tror du det påverkar?

– Tidigare har det ju blivit mycket mål i matcherna, både när jag spelade mot dem i Åtvidabergs FF och nu i MFF. Förra året minns jag att i matchen mot slutet när vi jagade guldet låg de kvar med tre spelare däruppe. Det var riktig hawaii-fotboll, lite junioraktigt nästan. Klart att det blir annorlunda i år. Mikael Stahre har redan satt en tydlig prägel på det. Men de är fortfarande bra offensivt även om det inte blivit så många poäng.

– Vi har haft noggranna genomgångar om hur de spelar nu jämfört med tidigare och vi vet på ett ungefär var vi ska attackera dem.

När Häcken var ett spöke för MFF kontrade du alltid med att du personligen inte haft svårt och eftersom Åtvidaberg hade rätt lätt för dem.

– Det gäller att vrida och vända på det, och så var det ju också. Jag har faktiskt alltid gillat att möta dem. I Åtvidaberg hade vi ett bra facit och förra året vann vi båda matcherna i Allsvenskan mot dem med MFF också. Om det fanns något spöke är det borta nu.

Din form, är den fortsatt bra?

– Formen har varit bra hela våren tycker jag. Sedan var det kanske inte bästa matchen senast mot AFC, men annars känns det bra och rollen är ju densamma. Jag är mer involverad i spelet och jag tror att jag mår bra av det. Sedan gäller det att hitta ett bra samarbete med framförallt kanske AC i mitten.

Att Anton Tinnerholm kommer högre upp i banan och har fått en mer offensiv roll än förra säsongen innebär också att han hamnar i betydligt fler avslutslägen. Det gäller även på träningarna och sakta, men säkert jobbar han och MFF på att förbättra den detaljen.

Men det var länge sedan han gjorde mål med rätt fot, det vill säga högran.

– Det måste varit mot Åtvidaberg hösten 2014. Det var ett tag sedan. Hudiksvall i cupen var med vänstern, Zalgiris borta var med vänstern och samma sak med målen i år. När jag kommer fram i lägena blir det ofta med vänstern. Egentligen har ju heller inte något av målen kommit på några jätteavslut precis, men det gäller att pricka målet.

– I grund och botten handlar dock allt om att jag fått ett offensivare utgångsläge.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close