skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Olof Persson om det nya långtidskontraktet i MFF

MFF har skrivit ett nytt kontrakt med assisterande tränaren Olof Persson som gäller till och med säsongen 2022.

Därmed blev det nuvarande kontraktet som löpte ut vid årsskiftet förlängt med fem år. Olof Persson har nu också ett längre kontrakt än någon av spelarna i truppen!

– Jag är väldigt glad över att ha fått ett sådant förtroende. Stolt också, säger Olof Persson.

– MFF är min klubb där jag helst vill vara och jag ser det här som ett kvitto på att man vill satsa långsiktigt. Det är viktigt både för mig och laget. Sedan känns det även lite grann som ett bevis på att man är nöjda med jobbet som jag gör.

Någon förändring i tränarrollen blir det inte. Olof Persson kommer att fortsätta att jobba mycket med de fasta situationerna och tillsammans med Jens Fjellström leda U21-laget.

– Att vi är två assisterande tränare tror jag är helt nödvändigt och det har gett ett lyft. Magnus Pehrsson är dessutom mycket bra på att leda teamet, ge oss ansvar och utveckla hela ledarbiten. Sedan assisterar jag honom mest med den defensiva biten och Jens mest med den offensiva. Vi har också fått mer tid med den individuella spelarutvecklingen och att göra noggranna förberedelser inför träningarna och matcherna, säger Olof Persson.

Fem och ett halvt år till, hur många SM-guld ska det bli på dem?

-Hittills har det ju blivit guld två av de tre åren jag varit här. Men jag ska nog inte gå in på något antal utan nöja mig med att säga att i MFF siktar vi alltid mot guld.

Oxie IF-fostrade Olof Persson har en gedigen bakgrund i MFF med 350 matcher i A-laget och SM-guld 2004. Tio år senare återkom han som assisterande tränare till klubben efter att ha varit tränare i Oxie IF, FC Rosengård och FC Höllviken. Han har Pro License-utbildningen som krävs för att arbeta som huvudansvarig tränare i Allsvenskan, men även tålamodet som gör att han kan vänta ett bra tag till med att få göra det.

– Givetvis vill jag en gång på nytt själv få ansvaret för ett lag. Men just nu har jag det bästa jobbet man kan ha i Skandinavien som assisterande tränare och lär mig mycket hela tiden. Med det här kontraktet kan jag fortsätta att göra det ett bra tag till och det är jag som sagt mycket glad för, betonar Olof Persson.

Sportchefen Daniel Andersson är mycket nöjd med sin senaste kontraktsskrivning.

– I sitt ledarskap är Olof duktig på de mjuka värdena och att få resten av gruppen att må bra. Han vet hur man lyfter andra och deras kvaliteter. Under perioden som Olof varit här har vi haft stora framgångar och han är en stor faktor till det. Han står för kontinuitet i klubben och vi är glada att ha knutit honom till oss under en lång tid framöver, säger Daniel Andersson till MFF:s hemsida.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close