Nyheter

Tre SM-medaljer till Heleneholms IF Tri Team

I veckan avgjordes SM i triathlon, sprint, mitt under SM-veckan i Borås. Återigen utmärkte sig Heleneholms IF Tri Team. Detta tack vare Sebastian Björklund som tog SM-silver, Malin Lundström som vann paraklassen och Daniel Herstedt som blev tvåa i masters 40-44 år.

Ytterligare tre skånska medaljer togs av Maria Trönell, IS Göta Friidrott & Triathlon och Lotta Wahlqvist, Team Trelleborg Triathlon, som båda kom på andra plats i masters 40-44 respektive 55-59 samt George Valvis, Triathlon Syd, i masters 80-.

Sebastian Björklunds tredje säsong som triathlet går som på räls. I våras vann han SM-guld i duathlon och på den olympiska distansen i Uppsala i juni blev det SM-silver. På SM i Vansbro, medeldistans i början på juli cyklade Björklund till sig en sjätteplacering då han noterade snabbaste tiden av alla med en snitthastighet på 43 km/h i 90 km. I Borås plockade han 20 placeringar enbart i cykelmomentet.

27-åriga Malin Lundström är tävlingssimmare och hade fem triathlon bakom sig inför Borås. I fjol tävlade hon på hemmaplan för första gången när Malmö stod som värd för European Cup och final i Danske Invest Triathlon Series.

I herrarnas seniorlopp var Gabriel Sandör först upp ur vattnet. Tätt efter följde Ludwig Fleetwood, Race & Shine Sports Club. Under cyklingen började det regna rejält och Fleetwood vurpade på grund av halt väglag och bröt därefter tävlingen. Sandör blev efter det ensam i täten fram till mål. På andra plats kom Jean-Paul Burger från Namibia som deltog utom tävlan. Silvret i SM-tävlingen gick dock till Sebastian Björklund, Heleneholms IF Tri Team, som var trea totalt. Bronset tog Rickard Carlsson, 338 Småland Triathlon & MSF.

Damernas seniorsegrare blev Annie Thorén, Motala Triathlon Club, som därmed försvarade fjolårets SM-guld. Hon var först upp ur vattnet och behöll en säker ledning genom hela loppet. Sara Svensk, Terrible Tuesdays Triathlon Club, blev tvåa efter en dramatisk spurtinsats och Eva Nyström, FK Herkules Triathlon, kom på tredje plats.

På fotot syns de tre medaljörerna i herrarnas seniorklass Gabriel Sandör, Sebastian Björklund och Rickard Carlsson.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close