skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Agim Sopi: Levi ett bevis på att vi kan utveckla spelare

Landskrona BoIS fick nöja sig med 2-2 mot Oskarshamns AIK i division 1-fotbollen. Trots bra spel, många chanser och en vändning från 0-1 till 2-1.

En kvart före slut kvitterade Joakim Lengyel, som även gett Oskarshamn ledningen.

– Vi ska avgöra redan i den första halvleken. Deras målvakt (Oliver Bergman) räddade dem. Före paus spelade vi riktigt bra fotboll och vi skapade chanser även i den andra halvleken. Men jag är aldrig nöjd när vi inte vinner, konstaterade BoIS-tränaren Agim Sopi.

– Nu gäller det att vi tar tre poäng på lördag i Göteborg mot Assyriska så att vi kan det med oss in i sommaruppehållet.

Filip Pivkovski spelade fram Sadat Karim till 1-1 och gjorde själv 2-1 i slutet av den första halvleken.

Trots de två tappade poängen håller BoIS serieledningen.

I veckan blev det klart att förre Landskrona BoIS-spelaren Jonathan Levi lämnar Östers IF efter bara en säsong i Superettan och går till den norska giganten Rosenborgs BK.

Agim Sopi glädjer sig å Jonathan Levis vägnar, men tycker att BoIS fick alldeles för lite cred i samband med övergången. Allt handlade öm Öster.

– Oslipad diamant tyckte Öster att man fick honom som.

– Jag vet hur mycket extra jag jobbade med Jonathan och hur han utvecklades i BoIS. Han kom till oss från bänken i Eskilsminne. Han var väldigt nervös och fick gå på toaletten 20 gånger inför matcherna, men vi arbetade jättehårt med honom. Självförtroendet kom och jag sa att att han skulle bli en framtida landslagsspelare. Många skakade på huvudet, men nu är han i Rosenborg och vi hade rätt som trodde på honom.

Agim Sopi betonar dock att det är bra för BoIS att det syns att han och klubben kan utveckla spelare.

– Enis Bardhi är ett annat exempel. Jag jobbade mycket med honom i Prespa Birlik och såg talangen. Sedan gick han till Ujpest i Ungern och snart kommer han att bli klar för Levante i Spanien för en hög övergångssumma. I U21-EM nyligen var han med i All Star-teamet, stjärnelvan, som togs ut efter mästerskapet.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close