FotbollNyheter

Kvarnby IK lånar anfallare från Trelleborgs FF

Många trodde att ett hårt brandskattat Kvarnby IK skulle få svårt att klara nytt kontrakt i division 2-fotbollen. Men med 17 poäng på vårsäsongen har Malmölaget skaffat sig ett bra utgångsläge. Nu lånar man dessutom in anfallaren Filip Andersson från Trelleborgs FF.

– Han har varit med på bänken i de flesta A-matcherna för dem utan att få komma in. Därför behöver han speltid och den kan han få hos oss, säger Kvarnby IK-tränaren Ulf Jansson.

Filip Andersson är 20 år, anfallare och flyttades upp i TFF-truppen förra sommaren. Tidigare har han även spelat i FC Trelleborg.

Lånet är skrivet så att han kan spela U21-matcher med TFF och träna med båda lagen.

– Men han ska träna med oss och ha basen i Kvarnby, säger Ulf Jansson och betonar att Filip Andersson tillför något som saknats.

– Filips snabbhet i djupled och vilja att gå i dom lägena är hans stora styrka. Tack vare att vi får in honom kommer vi att kunna spela anfallsspel på flera olika vis.

Det var inte så konstigt att Kvarnby IK tippades i botten. Spelare efter spelare försvann från fjorårstruppen, Ulf Jansson kom in som ny tränare och det var rena rama testtränings-kaoset i flera månader.

– Från det att jag började den 7-8 november till i mitten av mars hade vi 70-80 spelare som gick in och ut ur truppen. Varje vecka hade vi minst fem-sex nya som provade.

– Egentligen tycker jag inte att det är så konstigt. Vi var öppna med att Kvarnby IK letade efter unga spelare och spelare från lägre divisioner som ville prova om de kunde klara sig på division 2-nivå. Om man har ambitioner missar man ju inte en sådan chans, säger Ulf Jansson.

 

Är det någon av de nya spelarna som km in på det här sättet som överraskat dig extra mycket?

– Då vill jag plocka fram två stycken. Dels vår målvakt Kevin Alin, dels Emil Grimbe på mittfältet.

– Kevin är inte ny, men i flera år hade han fått vara reserv bakom Tonny Tindberg och tappat självförtroendet. Vi sa till honom att nu måste du säga ifrån om du tror att du är mogen att ta en huvudroll, annars får vi ut och leta. Han tog chansen och har svarat upp till förtroendet. Många gånger är det han som hållit oss kvar i matcherna.

– Emil var duktig i MFF U under lång tid. Sedan varvade han ner och har bland annat spelat i FC Trelleborg och Bara GIF. Nu ville han satsa igen och jag är verkligen överraskad av hur snabbt han kommit upp i nivå igen.

Mot slutet av sommaren kommer Kvarnby IK att tappa två spelare. Fred Lundahl och André Haneland kommer att åka över till USA för att studera.

Om det blir fler lån eller nytillskott är inte avgjort, men Ulf Jansson betonar att Kvarnby IK under våren visat att laget kan klara sig kvar med materialet som redan finns i truppen.

– Tio poäng till är det första målet för jag tror inte att de två sista lagen kommer upp i 27. Vi har faktiskt bara gjort två riktigt dåliga matcher, 1-4 mot Österlen FF och 1-5 mot Lindsdals IF borta.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close