FotbollMalmö FFNyheter

Häxkitteln skrämmer inte Vardar

Fullsatta läktare och häxkittel-stämning. Det oroar inte Vardar-coachen Goce Sedlovski (bilden).

– Vi spelar många matcher med få åskådare. Men många av våra spelare har varit med i kvalmatcher till Champions League och i landslaget med mycket folk på läktarna. De är förberedda och kommer att kunna hantera pressen. Dessutom är det tredje året i rad vi kvalar till Champions League, så vi börjar få erfarenheten, betonade han på presskonferensen.

Han tonade också ner betydelsen av att matchen ska dömas av den relativt oerfarne islänningen Thorvaldur Árnason.

– Det är Champions League-kval. Då måste man förutsätta att det blir en rättvis bedömning.

Fyra skadade spelare följde inte med till Malmö. De som saknas i truppen är mittbacken Darko Velkovski, mittfältaren Jaba Jighauri och anfallarna Aco Stojkov och Petar Petkovski.

– Truppen ärr tillräckligt stor för att det inte ska ha någon betydelse, konstaterade Goce Sedlovski, som inte ville gå in på en jämförelse mellan MFF och de tidigare Vardar-motståndarna Dinamo Zagreb och Apoel.

– Men när vi har tittat på MFF har vi sett att det är ett kollektivt starkt lag som spelar offensivt och snabbt. Att de saknar vissa spelare som till exempel Markus Rosenberg har ingen betydelse där. Det är kollektivet vi scoutat.

Presskonferensen genomfördes för övrigt utan att några makedonska journalister var på plats. De kommer till Malmö först på matchdagen.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close