Nyheter

Hugo Åbergs tar form – Untersteiners inbjudna

Carabinieri och Day Or Night In är båda inbjudna till “Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial 2017”.
– Det är en höjdare att få möta Johan i Åbergs. Tänk att far och son kan tävla mot varandra på den här höga nivån. Och med hästar som vi tränar själva, kommenterar Peter Untersteiner.

Peter har kört Åbergs tidigare, för två år sedan var han tvåa med BBS Sugarlight (tränad av Fredrik Sohlberg), men nu är det alltså premiär för egentränat.
– Det tog mig 30 år att komma hit, så det ska bli riktigt roligt.

Carabinieri har utvecklats för varje start, sedan comebacken förra hösten har han tävlat kontinuerligt i tio månader.
– Där tror jag att du har hemligheten med hästen. Han har fått starta på och blivit bättre och bättre med tiden. Han har faktiskt utvecklat sin startsnabbhet också, även om han inte är någon blixt den första biten. Så jag tar gärna spår ett, två eller nio när det ska lottas.
Sprinterdistans?
– I den här typen av lopp, där det blir full körning kommer de starka hästarna ofta till sin rätt. De får betalt för sin styrka sista 100 metrarna.

Även Johan Untersteiner har Åbergsrutin. 2009 körde han Colombian Necktie till ett fjärdepris och när han 2014 körde Magic Tonight till samma placering var han faktiskt en av huvudpersonerna i loppet.
– Det var mig som Franck Nivard knuffade på när han blev diskad som måletta med Un Mec d’Heripre.

Day Or Night In (bilden) har tagit steget in i världseliten det senaste halvåret, dels genom starka prestationer i Frankrike där han slog flera av de franska topparna i Criterium Continental.
– Efter det fick han en lång vintervila och vi har tränat för att han ska vara som bäst under andra halvan av året.

Inför comebacken på Kalmar sa Johan att det krävdes tre starter innan Day Or Night In skulle vara på topp. Nu har han gjort tre starter.
– De tre starterna har varit över förväntan så jag tror att han är redo för en riktigt bra insats.
Sprinterdistans?
– Han är faktiskt obesegrad över 1600 meter. Det är mest en slump att det bara blivit två starter över sprinterdistans, men han har vunnit båda.
– Under alla omständigheter ska det bli otroligt spännande att få komma och köra Åbergs med en egen häst. Det är en så fin tävlingskväll.

Sedan tidigare är titelförsvararen Propulsion samt Workout Wonder, Twister Bi och Up and Quick klara för Åbergs. Vinnaren av Årjängs Stora Sprinterlopp som avgörs kommande lördag får också en inbjudan till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial 2017 som avgörs tisdagen den 25 juli över 1609 meter med en miljon kronor i förstapris.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close