FotbollMalmö FFNyheter

Så här laddar MFF inför Vardar-matchen

Normalt samlas MFF en timme och 45 minuter innan hemmamatcherna för ett sista möte.

Inför FK Vardar-matchen blir det en betydligt tidigare samling.

– Vi går på rutinen klubben skaffade sig förra gången laget var ute i Europa, berättar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Redan vid lunchtid träffas vi och har ett förberedande möte och käkar. Sedan tar vi in på hotell  på eftermiddagen och är tillsammans. På hotellet har vi också ett sista möte och sedan åker vi gemensamt in till matchen. Spelarna ville ha det så eftersom man gjort på det viset de tidigare åren med lyckat resultat.

Förutom att det är en rutin som fungerat och bryter av mot de övriga matcherna plus att spelarna gillar det upplägget finns det ytterligare en positiv detalj med den långa uppladdningen.

– Det ger även oss i ledarstaben möjligheten att skjuta på informationen om motståndaren när matcherna kommer med bara ett par dagars mellanrum. Normalt har vi två genomgångar, två dagar innan och dagen innan. Nu kan vi istället ha en dagen före och en på matchdagen. Det tror jag är väldigt bra. Då kan man hålla en dag lite friare så att vi får de nödvändiga andningspauserna. Det är en positiv sideffekt.

MFF har tagit ut följande trupp till matchen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson, Pa Konate, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson, Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Pavle Vagic, Teddy Bergqvist och Pawel Cibicki.

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Behrang Safari och Felipe Carvalho saknas på grund av skador och Johan Dahlin och Kingsley Sarfo är inte spelklara till någon av matcherna mot FK Vardar.

Saknas gör även Rasmus Bengtsson och Samuel Adrian.

– De var uttagningsbara, men vi valde att inte ha med dem.

Lagkaptenen Markus Rosenberg saknas och även Behrang Safari. Det innebär att Oscar Lewicki är den naturlige kandidaten att ha bindeln.

_ Så bör det ju vara, säger Magnus Pehrsson

Vem hade varit kapten om Lewicki inte spelat?

_ Det vet jag inte. Vi har ju en väldigt tydlig kapten i MFF och han har varit här mycket längre än mig och haft den rollen. När man har en sådan spelare som spelar så ofta och Behrang och Oscar vikarierat och i stort sett turas om nr det behövts har jag inte behövt fundera över vem som är nästa val. Och det är ju ingen större skräll om Oscar är i startelvan.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close