FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

MFF är för trubbigt framåt

Slutbetyg i Europaspelet sätts efter två matcher.

Med det sagt är givetvis 1-1 hemma mot FK Vardar varken ett bra resultat eller ett gott utgångsläge.

Och ett par av sakerna som går att klaga på efter den här matchen har synts tidigare också.

MFF är för trubbigt framåt. Utan Markus Rosenberg är man definitivt inget Champions League-lag-

Det var heller inte första gången MFF plockade fram det bästa spelet först när man kommit i underläge och fått pressen på sig att satsa.

Första 15 minuterna i första halvlek var bra. Sedan dog det mesta sotdöden och det var först efter Vardars 1-0-mål och bytena när Mattias Svanberg och Magnus Wolff Eikrem kom in som det blev bra igen. Så bra att man kunde och borde avgjort. Men då var det så dags. Vardarmålet borde inte kommit alls och bytena borde kommit tidigare. Magnus Pehrsson har vågat byta tidigt hittills under säsongen. Nu gjorde han inte det.

Egentligen säger den officiella statistiken allt.

MFF hade 28 avslut. Bara fem av dem var på mål, 15 hamnade utanför och åtta blockades. Naturligtvis är det inte godkänt!

MFF vann dessutom hörnstatistiken med 13-1. Ingen av hörnorna kändes farlig förrän Magnus Wolff Eikrem var på planen och det var heller ingen slump att “Vargen” lade upp till Franz Brorssons 1-1 på frispark.

Jag tror att Malmö FF klarar det här ändå.

Om åtminstone två i trion Markus Rosenberg, Behrang Safari och Alexander Jeremejeff kan spela ökar dessutom chanserna rejält.

Det gnälls mycket på Alexander Jermejeff, men han saknades när MFF-anfallarna för dagen var mer grovjobbare och nyttiga löpare än kalla avslutare i boxen.

Hoppas att det inte var så att han kunde spelat i ett skarpt läge – och ett sådant var det i den viktiga förstaomgången i CL-kvalet – men MFF valde att inte chansa för att man trodde att det skulle gå vägen ändå.

Att rutinerade Rosenberg saknades är ungefär lika självklart som att det inte går att prega ner en stor fyrkant i ett litet runt hål. Ett MFF utan både kaptenen och vicekaptenen är lika givet ett sämre MFF.

En del kritik måste även falla på ledningen. Truppen borde innehålla åtminstone en stark anfallare till.

Gnälla på att FK Vardar maskade och spelade på resultatet tänker jag inte göra.

MFF gav dem ju chansen att göra det!

Efter två Champions League-säsonger måste både MFF och publiken inse att lag som FK Vardar i ett kval kommer att uppträda exakt som makedonerna gjorde. Efter matchen trodde många i MFF att det blir ett Vardar som öppnar sig mer i Strumica i returen. Jag tror tyvärr att det blir spel på 0-0 och kanske till och med ännu mer maskande och förhalande.

Det, plus värmen, gör att skillnaden mellan att gå vidare och åka ut efter två matcher faktiskt kan vara det rungande ribbskottet från Anders Christiansen som studsade ner på mållinjen i dagens match.

Barseghyans våldsamma satsning på Pa Konate i den 53 minuten går det dock att gnälla på, eller snarare bedömningen. Den ger rött kort i alla allsvenska matcher. I Europaspelet är det inte så. Men borde vara det.

Redan i helgen är det för övrigt viktig vardag igen. Mot Sirius i Allsvenskan.

Då vill jag få ett första besked om Kingsley Sarfo är spelaren som kan vässa till trubbigheten.

I returen mot Vardar får han som bekant inte spela. Då måste Mattias Svanberg eller Magnus Wolff Eikrem in från start. Eller båda…

ole1

Relaterade artiklar

Back to top button
Close