skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Inhopp och kontrakt ett lyft för Andreas Vindheim

Efter uppehållet i Allsvenskan har MFF spelat två matcher, mot AFC Eskilstuna och BK Häcken. I båda har Andreas Vindheim fått hoppa in.

Han känner också att han flyttat fram sina positioner. Det största steget där togs när han för ett par veckor sedan förlängde kontraktet med MFF med ytterligare två år.

– I år har jag bara missat en enda match på grund av skada. Tidigare år har det hämmat mig och det blir lite grann ett steg fram och två tillbaka. Nu känner jag att jag är på gång och har fått göra inhopp i de två senaste matcherna i Allsvenskan.

– Kontraktet var också ett gott besked. Jag känner att jag fått en bra utveckling här och att det mest är skadorna som hållit mig tillbaka. När Skandinaviens bästa klubb vill ha dig kvar är det heller inget svårt  beslut att ta. Det gick snabbt när vi började prata och tog väl inte mer än en vecka, säger den 21-årige högerbacken.

Mot IK Sirius på lördag kan det bli aktuellt med fler minuter än de cirka tio han fick mot både AFC och Häcken. Inte minst för att Behrang Safari och Pa Konate är osäkra startande. Safari missade redan FK Vardar-matchen på grund av krampkänningen han fick mot Häcken och var inte med på dagens träning och Konate drabbades ju av en mycket ful tackling mot Vardar.

I så fall kan Andreas Vindheim bli ett alternativ på sin naturliga högerbacksposition om man väljer att flytta över Anton Tinnerholm eller aktuell för start på vänsterkanten.

– Just nu vet jag ingenting om det, men jag är beredd, säger Andreas Vindheim och betonar att han helst spela på högersidan och är bekväm med den höga utgångspositionen MFF använder på den kanten.

– Det var så jag spelade i Brann. Där fick jag fritt spelrum offensivt och det är så jag spelat i U21 med MFF också. Annars spelar jag där det behövs. Men helst vill jag vara jag högerback eller vingback på den sidan.

Dagen efter Vardar-träningen var inte speciellt välbesökt. Ingen av startspelarna deltog och förutom Behrang Safari saknades även Alexander Jeremejeff. På plats var Kingsley Sarfo, Mattias Svanberg, Magnus Wolff Eikrem, Teddy Bergqvist, Samuel Adrian, Andreas Vindheim, Pavle Vagic, Dennis Hadzikadunic, Johan Dahlin och Fredrik Andersson.

Markus Rosenberg var också ute, men körde rehab på egen hand.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close