Nyheter

Svanberg: Vi kände ändå att vi hade ett övertag på dem

Allt var inte mörker i MFF. Mattias Svanberg gjorde ett piggt inhopp och bidrog till att MFF fick ett grymt tryck mot FK Vardar i slutet av matchen.

– Jag kände att jag fick ett övertag på min back och efter det var det bara att utmana, konstaterade den 18-årige stortalangen.

Men han förbättrade inte statistiken som sa att MFF hade 28 avslut, men att bara fem av dem prickade målet.

– Det var ju inte så bra. Vi får se till att träffa målet nästa gång istället.

– För min egen del retar sistaläget när jag tvingades skottfinta istället för att få med mig bollen lite bättre och dra till på ett tillslag.

Hur ser du på utgångsläget inför returen?

– Det är väl okej trots allt. Givetvis kunde det varit bättre. Men vi kände ändå i gruppen att vi hade ett övertag på dem och vi tror absolut fortfarande att vi kommer att gå vidare.

– Vi hade mycket boll och chanser och det känns som om vi ska kunna ha det nästa match också. De hade en del skickliga spelare och de få lägena de skapade var faktiskt rätt bra och det gäller att vi håller koll på deras omställningar och inte ger dem ytor att jobba på plus utnyttjar att deras offensiva spelare kanske inte är så noggranna med att göra jobbet defensivt utan ligger kvar däruppe, säger Mattias Svanberg.

Att det lär bli en bra bit över 30 grader i returen i Strumica skrämmer heller inte honom.

– Värmen är likadan för dem. Vi får se till att spela vårt spel så länge det går och vara noga med mat, dryck, sömn och allt sånt. Då tror jag att det ska gå bra.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close