skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg högaktuell för spel mot Vardar

För någon vecka sedan var det få som tänkte tanken. Men MFF-kaptenen Markus Rosenbergs rehab är avslutad och nu går han in i full träning.

Därmed är steget inte långt till spel.

_ Ur ett rehab-perspektiv släpps han och är tillgänglig. Sedan är det upp till vår fystränare Ben Rosen och övriga tränarstaben att avgöra om första passet ska modifieras något eftersom det blir den första träningen på ett bra tag. Vi ska också titta på GPS-värdena efter dagens träning, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

_ Jag tar inte ut laget och ska inte uttala mig om det heller. Men han är färdig att gå in i full träning om de sista värdena visar bra.

MFF tränar ett pass på söndagen i Malmö efter lördagsmatchen mot Sirius och ett på matcharenan i Strumica på måndagskvällen. De ska alltså Markus Rosenberg kunna delta i. Om det sedan bedöms räcka till en plats i startelvan eller som inhoppare i returen mot FK Vardar återstår att se. Men chanserna har ökat rejält.

Alla stegen i rehab-processen eller återgångs-kedjan är avklarade och några bakslag har Rosenberg inte drabbats av någon gång under tiden efter den lätta bristningen i ena skinkan han drabbades av redan efter tio minuters spel i hemmamatchen mot AFC Eskilstuna den 1 juli.

Efter magnetröntgen sades det att han skulle vara borta i minst tre veckor, något som också gick att läsa på MFF:s officiella hemsida. Jesper Robertsson betonar dock att han och det övriga medicinska teamet försökt undvika att prata om hur lång tid det kunde ta.

_ Vi vill prata om funktionen, inte tiden. Absolut kan vi säga att tiden varit ganska kort, med det är för att vi haft bra resultat på samtliga nivåer i rehabiliteringen. Det handlar inte om att vi har chansat utan att varje steg fungerat. Vi vill helst inte ge några prognoser alls när det gäller muskel- eller senskador för det kan svara så himla olika på behandlingen. Många parametrar spelar in och det finns individuella faktorer också.

Tränaren Magnus Pehrsson utesluter inte att Markus Rosenberg kan bli aktuell till Vardar-matchen.

_ Vi har aldrig kommunicerat att det skulle vara uteslutet med spel och så länge hoppet finns så. Det är ju några dagar kvar till. Men just idag är han inte spelklar eftersom han inte är med i truppen till Sirius.

_ Med alla våra skadade spelare har fokus varit att få tillbaka dem så snabbt som möjligt, men samtidigt även så säkert som möjligt. Mackan är i alla fall nu längst fram i kön med de skadade spelarna, säger Magnus Pehrsson

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close