FotbollMalmö FFNyheter

Sarfo och Bengtsson tillgängliga för spel

Serieledaren mot tabelltrean. MFF mot Sirius.

Då ska MFF klara att fokusera på den uppgiften. Fullt ut. Och sexpoängsavståndet till tvåan IFK Norrköping försvaras när serien vänder.

– Fokus nu ligger helt på Sirius. Sedan Vardar, poängterar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Sirius är ett bra lag. Jag såg någonstans att deras poängantal är det högsta någon nykomling haft efter 14 omgångar, det säger väl allt? De har byggt vidare på vad de gjort de senaste åren med ett egentligen identiskt sätt att spela i sitt 4-2-3-1 och är bekväma med bollen och ett väldigt offensivt balanserat lag. Sirius förtjänar all respekt, det är redan många som tappat poäng och förlorat mot dem.

Nyförvärvet Kingsley Sarfo är spelklar och med i truppen. Magnus Pehrsson var också tydlig med att han kommer att få speltid.

– Klart att jag är spänd på det. Säkert känns det lite extra för honom också i och med att det är Sirius vi spelar mot. Vi räknar med att han kommer att vara på plan. Det ska bli spännande att se hur han på de här träningsveckorna har kommit in i vårt spel. Förhoppningsvis kan han addera något till laget. Det är därför han är här, säger Magnus Pehrsson.

Anders “AC” Christiansen är avstängd och Markus Rosenberg, Behrang Safari, Alexander Jeremejeff samt Felipe Carvalho saknas på grund av skador.

Det innebär att MFF tagit ut följande trupp:

Johan Wiland, Fredrik Andersson. Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Pa Konate, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Samuel Adrian, Yoshimar Yotún, Mattias Svanberg, Kingsley Sarfo, Jo Inge Berget, Pawel Cibicki och Teddy Bergqvist.

Johan Dahlin är till skillnad från Kingsley Sarfo en internationell övergång. Då kan alla handlingar ta lite längre tid att komma på plats och MFF valde att inte ta för givet att han skulle bli spelklar på lördagen.

Rasmus Bengtsson har tränat för fullt en längre tid och går alltså in i truppen.

– Svårt att säga hur mycket 90-minutersspelare jag är just nu. Har man inte spelat match på tio månader finns det en osäkerhet. Inte ens jag vet säkert. Om jag spelar blir det en test både för mig och alla andra, betonar Rasmus Bengtsson.

Är det i ett sådant läge bättre att starta eller göra ett inhopp?

– Ska man testa sig själv fullt ut är det klart att man vill starta. Svaren då borde bli bättre och det blir ett besked på var man står.

Under sommaren har Sirius gjort klart med två nyförvärv, Shkodran Maholli har anslutit från BK Häcken och förre Helsingborgs IF-spelaren Elias Andersson från Varbergs BoIS i Superettan. Båda är spelklara och med i truppen. Det är däremot inte Niklas Busch Thor. Han missar MFF-matchen på grund av skada.

Shkodran Maholli blev förra säsongen ett succé-förvärv i Åtvidabergs FF där han med 15 mål och fem assist vann både skytte- och poängligan i Superettan. Häcken höll sig framme och värvade honom, men där har det under våren inte blivit en enda match från start i Allsvenskan utan han har fått nöja sig med nio inhopp. Därför valde han att flytta på sig igen och han skrev på ett 3,5-årskontrakt med IK Sirius.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close