FotbollMalmö FFNyheter

Johan Wiland: Vi måste sluta med alla jävla klacksparkar

Först ut från omklädningsrummet efter poängförlusten mot Sirius var MFF-målvakten Johan Wiland. Och han var så arg att han nästan kokade.

– Vi har allt i egna händer. Men det här med lattjandet och all skit med sulor och klackar måste bort. Vi måste lägga av med den jävulskapen. Det funkar inte om vi ska vinna fotbollsmatcher, dundrade han.

– Bara att hoppas att vi kan rannsaka oss själva och komma till träningen imorgon och börja om!

Vilket var värst, att tappa poäng eller sättet ni tappade poäng på?

– Sättet vi tappade poäng.

– Det är egentligen tre situationer jag tycker att vi har full kontroll på som vi tappar och sätter oss själva i skiten. Då blir det så här.

Han poängterade också att klackandet och nonchalansen bryter mot allt man kommit överens om.

– Vi ska vara stabila, vi ska löpa mer än motståndarna. Vi ska göra jobbet vi kommit överens om att göra. Det gör vi i 70 minuter, eller kanske 65. Sedan tror vi att vi är världsmästare. Då går det så här och det är alldeles för dåligt.

– Om vi gör så här kommer vi aldrig att vinna Allsvenskan.

Receptet nu är, enligt Johan Wiland, att varje individ tar sitt ansvar och förstår allvaret i tappa poäng på det här viset.

– Nu ger vi andra chansen igen att komma närmare och det är helt vårt eget fel. Vi måste fatta att det är allvar att vi inte kan stänga matcherna.

Som uppladdning inför matchen på tisdag i Makedonien var 3-3 dessutom ett dråpslag.

– Det här var fullständigt onödigt. Vi behöver inte ge dem chansen att komma in i matchen. Vi kan hålla i bollen bättre. Vi kan spela ut på kanterna. Vi behöver inte gå fram med åtta man när det står 3-1. Sådana saker behöver vi bli mycket bättre på att se. Just nu är jag bara så jävla förbannad att jag inte har så mycket mer att säga.

– Efter det här får vi åka ner och köra över Vardar…

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close