FotbollMalmö FFNyheter

Ingen straffträning för MFF

Vid 1-1 och en mållös förlängning krävs straffar för att avgöra Champions League-kvalet mot FK Vardar. Men det är inget MFF kommer att träna på.

– Vi pratade om det lite i samband med matchen igår. Om vi ska träna speciellt på det. Men vi kommer inte att göra det på arenan i morgon. Det känns onödigt när vi vet att våra motståndare sitter och tittar.

– Några vet säkert redan om att de ska slå en straff så de behöver man inte prata med. Med de övriga kunde i kanske tagit ett kort snack. Men jag tror inte att vi kommer att förbereda spelarna eftersom det i vår målbild inte ingår att vi ska behöva slå straffar, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Ledarstaben kommer dock att noga gå igenom alla förutsättningarna och sätta upp ett schema över skyttarna som kan plockas fram om det blir aktuellt.

– Vi ska vara förberedda så att vi vet exakt vem som ska slå straffarna och i vilken ordning de ska göra det, poängterar Magnus Pehrsson.

Tre gånger har en Europa-match med MFF behövts avgöras på straffar.

1974 förlorade MFF i Cupvinnarcupen med 5-6 mot FC Sion sedan båda matcherna slutat 1-0 till hemmalaget. Den avgörande matchen avgjordes på Stade Tourillon i Sion.

1975 vann MFF i Europacupen över FC Magdeburg på straffar. Det blev 5-4 sedan båda matcherna slutat 2-1 till hemmalaget. Avgörandet kom på Ernst Grube Stadium i Magdeburg och i näst omgång fick MFF möta Bayern München.

1990 förlorade MFF i Europacupen mot Dynamo Dresden med 6-7 sedan båda matcherna slutat 1-1. Match två spelades på Malmö stadion.

Det var i Magdeburg Janne Möller (bilden, Foto: Bildbyrån) räddade fyra straffar! Han tog straff ett, två, fyra och fem. Att först den fjärde räddningen räckte för att avgöra berodde på att Bo Larsson och Staffan Tapper brände MFF:s två första. Sedan gjorde Anders “Puskas” Ljungberg och Roy Andersson mål och eftersom MFF inledde behövde MFF – och inbytte anfallaren Conny Andersson som stod beredd – aldrig slå den femte. Då var det redan avgjort.

MFF spelade för övrigt hela förlängningen och den sista kvarten av ordinarie tid med en man mindre sedan Thomas Sjöberg blivit utvisad för upprepat snack med domaren. Magdeburg hade en straff redan under ordinarie tid. Den gjorde man 2-1-målet på som tvingade fram förlängningen och det var även då Sjöberg blev utvisad.

Magdeburg tog ledningen med 1-0 och Conny Andersson, som kom in efter pausen, kvitterade till 1-1.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close