FotbollMalmö FFNyheter

Jeremejeff kan inte vara med i MFF-truppen mot Vardar

MFF åker till Makedonien med 20 spelare. Truppen är inte helt spikad än, men Markus Rosenberg och Behrang Safari kommer att ingå i den. Alexander Jeremejeff får dock stanna hemma i Malmö. Han har fortfarande besvär av sin skada.

– Jeremejeff var ju inte ute på dagens träning så han kommer inte att åka med. Behrang kommer dock att göra det. Idag tränade han den första delen, men var sedan inte med i spelmomenten. Med Mackan känns det som om det finns en god chans att få honom i spel. Med Behrang känns det som om det finns en chans och att de närmaste cirka 50 timmarna som återstår till matchen kommer att avgöra, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson och berättar att beslutet att kaptenen Markus Rosenberg skulle ingå i truppen togs redan innan det var klart att möjligheterna för spel var goda.

– Det var planerat även för ett par dagar sedan. Sedan har det sett bättre och bättre och mer lovande ut att han inte bara ska vara ett mentalt stöd utan även ge oss något på planen.

Av de 20 kommer två att vara målvakter; Johan Wiland och Fredrik Andersson.

MFF åker till Makedonien på måndagsförmiddagen i ett chartrat plan och kommer att träna ett pass på matcharenan i Strumica klockan 20 på kvällen.

Och det som hände mot Sirius ska vara smält.

– Vi känner att spelet är på rätt väg och sedan ska vi punktera matcherna, vara bättre de sista meterna. Mot Sirius släpper vi in tre mål, varav två de sista tio minuterna och det var givetvis dåligt att vi gav Sirius en chans att ta poäng som de överhuvudtaget inte skulle haft. Ofta när man slappnar av kommer det olika typer av beteenden och den där bekvämligheten får inte finnas. Då blir det väldigt svårt att vinna matcher.

– Det var därför jag var så frustrerad igår. Vi spelar egentligen en fantastisk fotboll mot ett lag som dominerat många av sina matcher. Vi totaldominerade dom. Men det vi står och pratar om är att vi släppte in tre mål och det är ju för jäkligt att vi ska behöva göra det.

– När serien vänder kommer vi att leda med minst sex poäng och det är givetvis ett tecken på att vi gjort mycket som är bra. Men det innebär inte att jag är nöjd. Mycket går också att göra bättre. Det enklaste är ofta det vackraste, att sparka in den där bollen i mål. Men vi har konstrat till det och det är inte bara något som hänt mot Vardar och Sirius utan det har skett tidigare också. säger Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close