FotbollMalmö FFNyheter

Markus Rosenberg redo för spel

Markus Rosenberg åker med till Makedonien. Inte bara som moralisk support och pådrivare utan beredd att göra en insats på planen i returen mot FK Vardar.

– Vi får se hur många minuter det blir, men det känns bra idag också, konstaterade MFF-kaptenen efter söndagens träning, som var den första riktiga fotbollsträningen sedan rehab-processen avslutats.

Och han testade alla funktioner.

– Idag testade jag allt. Jag hade till och med några skott med vänstran som jag kanske inte skulle gjort. Fast det är svårt att hålla igen.

– Klart att jag känner av att det var ett tag sedan jag tränade. Men det är fantastiskt att vara tillbaka och inte känna någon smärta. Det har inte varit några bakslag i processen. Så har vi kört rätt rehab också med små steg hela tiden.

På söndagsförmiddagen kom alltså det första passet. På måndagskvällen tränar MFF även ett matchförberedande pass inne på arenan i Strumica. Att det blir totalt två träningar innan matchen för Markus Rosenberg tycker han passar kroppen perfekt.

– Man behöver alltid några träningar för att komma in i det Att vara i ett gym är annorlunda än att vara ute och spela fotboll så det är skönt att jag får två pass.

– Om jag ska starta avgör tränaren och fysio-teamet. Idag känns det bra, men jag tror att beslutet tas efter morgondagens träning. Det som återstårär att jag inte ska tänka innan jag till exempel skjuter med vänstran. Fotbollsspelare ska inte tänka i sådana situationer.

Allt prat om värmen med temperaturer över 30 grader avfärdar Markus Rosenberg direkt.

– Värmen påverkar inte ett dugg. Alla andra pratar om värmen, men vi har inte ens diskuterat den. Om det är varmt så är det lika varmt för dom. Jag bryr mig inte.

– Det är 90 minuters fotboll som väntar och det enda viktiga är bilden att man vill stå där efteråt och ha avancerat. Sedan om det är varmt eller kallt eller vilken arena vi spelar på har faktiskt ingen som helst betydelse. Vi ska vidare.

 

Vad tänkte du när du såg den första matchen mot Vardar?

– Ungefär som alla andra. Att det är ett bra fotbollslag som är betydligt bättre än Ventspils och Zalgiris Vilnius. Men sedan såg jag också ett lag som tröttnade mot slutet och med lite flyt kunde vi ha gjort både två och tre mål. Jag är imponerad av deras kvalitet för att vara i denna rundan, men det är ändå ett lag vi ska slå.

När MFF-truppen kom till träningen möttes de redan på bilparkeringen av en banderoll som supportrarna hängt upp med texten “Krossa Vardar”. Det gillade Markus Rosenberg.

– Vi vill ju också krossa dem så vi är eniga med supportrarna. Vi vill spela vidare i Europa och ska göra allt vi kan.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close