FotbollLandskrona BoISNyheter

Agim Sopi: Zahui och Alm vårens spelare

Sommarvila och 14 av 26 omgångar spelade i division 1 södra-fotbollen. Då toppar Landskrona BoIS tabellen tre poäng före Mjällby AIF. Det gör tränaren Agim Sopi nöjd, men inte väldigt nöjd.

– Det fattas några poäng till väldigt nöjd. Fyra närmare bestämt. Mot Mjällby hemma ledde vi med 1-0 och missade en straff till att sätta 2-0 strax innan de gjorde 1-1 i den 86:e minuten. Mot Oskarshamn borde vi också fått bättre än 2-2, betonar han.

Seger över Mjällby AIF hade gett sex istället för tre poängs serieledning.

Det enda laget BoIS förlorat mot är tredjeplacerade Utsiktens BK, som vann med 1-0 hemma på Ruddalens IP i Göteborg.

– Där retar jag mig inte lika mycket. Vi gjorde en okej match.

Karim Sadat ligger högt upp i skytteligan med nio mål och Thierry Zahui inte långt efter med sex. För Agim Sopi är det dock mycket viktigare att så många andra i laget också har gjort mål. Han berättar att målsättningen han jobbat med är att få alla delaktiga i den biten.

– Och det har lyckats. Det är ytterst få som inte nätat, målvakten och någon till. Vi spelar med ytterbackarna högt upp i banan och nyligen gjorde högerbacken Dennis Olofsson sitt andra mål. Det betyder också mycket. Sadat är en riktigt vass målskytt. Han ska göra mål. För honom är allt under 20 inte godkänt. Det har jag sagt till honom.

Landskrona BoIS har dessutom använt många spelare. När vårsäsongen avslutades med 4-1 mot Assyriska BK bytte till exempel Agim Sopi in debutanten Edwin Condrup i den 89:e minuten.

– Några U-spelare har fortfarande inte varit med, annars har alla spelat och det blir viktigt när de tunga matcherna kommer till hösten.

 

Vad måste bli bättre för att ni ska hålla hela vägen till serieseger?

– Egentligen allt. Vi måste upp 10-20 procent på det mesta. Framförallt måste vi dock höja effektiviteten och stänga matcherna. 4-1 mot Assyriska låter okej, men det kunde blivit 9-1.

MJällby tvåa och Utsikten trea. Är det lagen som kommer att bjuda hårdast motstånd i kampen om seriesegern?

– Jag tror mer på Mjällby än Utsikten. Men när det blev 6-0 till Mjällby i våravslutningen fanns det säkert även annat som spelade in. Tränarbytet mitt i säsongen kan ha påverkat Utsikten.

Bosko Orovic lämnade plötsligt Utsiktens BK för GAIS, där han inledde sitt nya uppdrag den 16 juli. Ersättaren Anders Dovblad från BK Häckens akademi kom på plats bara ett par dagar innan det var dags att spela mot Mjällby. I 0-6-matchen, där Utsikten blev fullständigt sönderkontrat, drabbades dessutom laget av ett rött kort och George Mourad fick föras till sjukhus på grund av hjärnskakning.

Om du ska utse vårsäsongens spelare i Landskrona BoIS, vem väljer du då?

– I så fall måste jag dela förstaplatsen mellan Thierry Zahui och Rasmus Alm.

– Det går inte att skilja på dem. Zahui har spelat bra, gjort många assist, snygga frisparkar och ännu mer. Alm har sprungit något enormt hela tiden. Jag har inte några mätvärden på det, men de hade varit grymma. Han skapar massor och snart kommer effektiviteten att öka också, berömmer Agim Sopi.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close