skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Johan Dahlin höll nollan i debuten

Helt i skymundan av MFF:s debacle i Makedonien spelade U21-laget 0-0 i Kalmar.

Frånsett Samuel Adrian från A-truppen var hela laget hämtat från U19. Med ett undantag. I målet stod Johan Dahlin, som därmed gjorde sina första matchminuter efter återkomsten till MFF.

– Alltid roligt att hålla nollan oavsett vad det är för slags match. Jag tyckte väl inte att jag behövde göra någon riktigt kvalificerad räddning, men det kändes stabilt, konstaterade Johan Dahlin och menade att det var ett perfekt tillfälle att komma igång och få spela.

– När bussen hämtade upp mig tänkte jag att, oj alla är ju mycket yngre än mig. Men även gamlingar behöver matcher. Och vi gjorde en helt okej insats.

MFF:s U19-tränare Anders Palmér höll i coachningen och han betonade att Johan Dahlin nog gjorde lite mer än han själv ville framhålla.

– Minst en riktigt bra räddning blev det. Överhuvudtaget gjorde vi en helt okej match mot ett Kalmar FF som hade ett mer meriterat lag och även testade ett par spelare.

– Poängen kan dessutom bli viktig när vi ska säkra en slutspelsplats.

Kalmar FF testade den 26-årige colombianske innermittfältaren Yei Gonzalez som spelat på hyfsat hög nivå i Kina, Columbia och Brasilien, men som i våras spelade division 5-fotboll i Åryds IF. Sista halvtimmen hoppade även Levan Jordania från Georgien in. Han visade rätt lite, men Gonzalez fick beröm av KFF-ledningen.

Förre MFF:aren Adrian Edqvist var med i KFF som ställde upp med Mahmoud Eid och Lumala Abdu i anfallet. Ingen av dem var dock nära att överlista Johan Dahlin

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close