skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF lånar ut Teddy Bergqvist

MFF-anfallaren Teddy Bergqvist kommer att spela resten av säsongen i Åtvidabergs FF.

Samma dag som MFF nere i Makedonien laddade för den extremt viktiga returen mot FK Vardar i Champions League-kvalet gjorde Teddy Bergqvist den första träningen i Superettanlaget.

_ Vi tror mycket på Teddy men för att han ska ta ytterligare kliv tycker vi att han behöver få speltid på seniornivå. I Åtvidaberg får han förutsättningarna att kunna växa och komma tillbaka till MFF ännu starkare, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

.

MFF har jobbat ett tag på att hitta rätt klubb för den 18-årige forwarden.

Teddy Bergqvist har ett lärlingskontrakt med Malmö FF. Det skrevs 2015 och går ut efter den här säsongen. Han har tidigare betonat att hans ambition är att få ett fullvärdigt A-kontrakt och satsa i MFF. Ifjor gjorde han ett mycket kort inhopp i Allsvenskan.

Under våren blev det dock ingen speltid alls i landets högsta serie. Han hoppade dock in i den 85:e minuten i den första matchen i vkalet mot FK Vardar och har därmed spelat fler minuter i internationella cupmatcher än i Allsvenskan.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close